Top

Waarom je Acupunctuur moet proberen

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Waarom je Acupunctuur moet proberen

Waarom je Acupunctuur moet proberen

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die duizenden jaren geleden in China is ontstaan. Het effect ervan is al lang en breed wetenschappelijk bewezen; er zijn een hoop verschillende klachten waar het voor ingezet kan worden. Hoe Acupunctuur je kan helpen, dat lees je in dit artikel. 

Hoe het werkt

Acupunctuur is gebaseerd op energiebanen in het lichaam, ook wel meridianen genoemd. Dunne naalden op specifieke punten stimuleren vervolgens het lichaam, om zo de verstoorde energiehuishouding en lichamelijke klachten te herstellen. Een Acupuncturist van een praktijk zoals Gezond Gilze zal eerst uitgebreid met jou bespreken wat je klachten zijn en aan het lichaam voelen. Aan de hand daarvan wordt de behandeling vastgesteld en zul je merken dat pijn vermindert en jouw energie weer in balans is. 

Een beter immuunsysteem

Een voordeel van Acupunctuur is dat het je immuunsysteem versterkt. De klacht wordt bij de wortel aangepakt, wat maakt dat zowel het symptoom als de oorzaak vermindert of verdwijnt. Daardoor ben je minder vatbaar voor ziektes, maar kan ook de spijsvertering verbeteren en helpt het ontstekingen te voorkomen of te verhelpen. Acupunctuur kan daarom goed ingezet worden bij chronische pijnklachten, zoals migraine, rugpijn of reuma. 

Lekker slapen

Wist je dat Acupunctuur ook ingezet kan worden bij slaapproblemen? Slecht slapen beïnvloed alle aspecten van je leven; het is belangrijk om de oorzaak zo snel mogelijk aan te pakken. Niet alleen helpt het om de pijn te verlichten waardoor je ‘s nachts wakker ligt, maar het helpt ook verschillende slaapstoornissen te behandelen. Wanneer je niet kunt slapen, kan Acupunctuur er zomaar voor zorgen dat je weer uitgerust wakker wordt.

Pijn en blessures behandelen

Acupunctuur wordt al lang gebruikt om blessures en pijn te behandelen. Zo heb je er baat bij als je veel sport; het wordt met name ingezet bij blessures die veroorzaakt worden door vechtsporten. Dat is niet vreemd, aangezien vechtsporten hun oorsprong in Azië vinden. De naalden dringen de diepere spierweefsels in het lichaam binnen en komen zo dichtbij de bron van de blessure en bijbehorende pijn.

Zoals je leest, kun je Acupunctuur dus op verschillende manieren inzetten om een pijnvrij leven dat leiden dat meer in balans is. Zeker het proberen waard!