Top

3 redenen waarom je moet overstappen op een andere zorgverzekering

Sport en gezondheid > Blog  > 3 redenen waarom je moet overstappen op een andere zorgverzekering

3 redenen waarom je moet overstappen op een andere zorgverzekering

Je kunt er weer voor kiezen om een andere zorgverzekering te nemen, maar waarom zou je dat doen? Wij zetten voor jou een aantal redenen op een rijtje waarom de meeste kiezen voor een andere zorgverzekering. Dit kan namelijk in het algemeen voordelig voor je zijn, maar het is vooral goed om te kijken welke verzekeraar het beste bij jou past.

Overstappen kan voor een lagere premie zorgen

Door jaarlijks over te stappen, voorkom je dat je jaarlijks te veel premie betaalt. Het kan namelijk voorkomen dat de premie tussen verzekeraars onderling aanzienlijk kunnen verschillen. Dit geldt voor een basisverzekering maar ook voor een aanvullende beurs. Dus als je jaarlijks verandert van zorgverzekering is de kans groot dat je premie lager is. Wil jij ook een nieuwe zorgverzekering kiezen? Kijk dan wat vooral het beste bij jou past.

Past de dekking niet meer bij je? Doe dan dit

De kans is ook groot dat de dekking van je huidige zorgverzekering niet meer bij je past. De oorzaak hiervan kan zijn dat je bijvoorbeeld gebruik maakt van medicijnen, of je bent ziek geworden of je maakt meer gebruik van fysiotherapie. Het kan allemaal. Door over te stappen kies je voor een dekking die wel bij je past. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende beurs waar wel aspecten in voorkomen die bij je passen. Op deze manier kom je uiteindelijk terecht bij de beste zorgverzekeraar van 2020.

Ben je ontevreden met je huidige zorgverzekering? Stap dan over

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je niet tevreden bent met de service of dekking van je huidige zorgverzekering. Dan is het verstandig om over te stappen en te zoeken naar een zorgverzekeraar die wel voldoet aan je eisen. Maak daarom een lijstje met wat je graag terug wil zien in een zorgverzekering. Vervolgens kun je dit vergelijken.