Top

Zo kom je sneller van je spierpijn af

Sport en gezondheid > Blog  > Zo kom je sneller van je spierpijn af

Zo kom je sneller van je spierpijn af

Sporten is leuk en gezond, maar op spierpijn zit niemand te wachten. Je voelt het de hele dag door bij elke beweging, het houdt je tegen om weer lekker te gaan sporten en het voelt gewoon helemaal niet fijn! Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je sneller van je spierpijn af kunt komen. In deze blog geven we je een aantal tips.

Spierpijn voorkomen

Spierpijn voorkomen is natuurlijk nog beter dan er sneller vanaf zijn. Dit kun je doen door je trainingen rustig op te bouwen, en consistent te blijven trainen. Als je regelmatig traint, herinnert je lichaam zich weer wat er moet gebeuren om te herstellen. Je spierpijn wordt dan minder, maar je zult je lichaam alsnog tijd moeten gunnen om te herstellen. Je nachtrust en je voeding hebben invloed op deze herstelperiode. Een warming-up en cooling-down kunnen ook helpen om minder last te hebben van spierpijn.

Water drinken

Om te herstellen na een zware workout, is het belangrijk om genoeg water te drinken. Tijdens het sporten haalt je lichaam namelijk overal vocht vandaan, en het is belangrijk om dit vocht weer aan te vullen. Zorg dus dat je genoeg water drinkt na je workout!

In beweging blijven

Misschien blijf je het liefst de hele dag op je stoel zitten als je spierpijn hebt, maar het is toch slimmer om lichtjes in beweging te blijven. Van stil zitten kunnen je klachten namelijk alleen maar erger worden. Natuurlijk hoef je geen stevige workout te doen, maar een wandelingetje kan zeker geen kwaad! Ook kun je fietsen, yoga doen of zwemmen.

Jacuzzi

Als je na je workout plaatsneemt in een jacuzzi, kan dit ook helpen aan het herstel van je spieren. Het warme water en de massagestralen zorgen ervoor dat je spieren zich ontspannen en weer herstellen. Een sessie in de jacuzzi heeft ook nog eens geestelijke voordelen, omdat je ontspant en even helemaal tot rust komt. Je kunt je even helemaal opladen en je voelt je gelukkiger. Dit is dus de perfecte manier om je workout af te sluiten. Als je een jacuzzi wil aanschaffen, kun je terecht bij Elite Wellness.

Massage

Ook een massage kan je spieren helpen om te ontspannen. Door een sportmassage kan je spierpijn dus eerder afnemen. Zoek je een goedkoper alternatief voor een massage? Probeer dan eens foamrollers. Door de rollers oefen je ook druk uit, net als bij een massage. En je kunt je focussen op de spiergroep die de massage het hardste nodig heeft na je workout.