Top

3 kleine irritaties die elke brildrager herkent door externe omstandigheden

Sport en gezondheid > Blog  > 3 kleine irritaties die elke brildrager herkent door externe omstandigheden

3 kleine irritaties die elke brildrager herkent door externe omstandigheden

Mensen die noodgedwongen een bril moeten dragen ondervinden vaak problemen die je liever niet zou willen tegenkomen. Er ontstaan vaak dagdagelijkse situaties die brildragers anders ervaren dan niet-brildragers. Soms geraak je er gefrustreerd van. Om de calvarietocht van brildragers een beetje in de juiste context te plaatsen, zetten we de meest minder leuke dingen die Meijler Optiek in Aalst vaak aanhoort bij het dragen van een bril even op een rijtje.

#1 Door de regen lopen bij een fikse plensbui

Een fikse plensbui of onophoudelijke regendruppels zijn echte spelbrekers wanneer je een brildrager bent. In het begin probeer je de waterdruppels van je bril met de hand verwijderen. Maar veel zoden brengt dit niet aan de dijk. Door de (onophoudelijke) regen heb je na verloop van tijd minder en minder zicht wat alleen maar grotere gevaarsituaties met zich meebrengt. Heel veel voorzorgsmaatregelen kan je niet. Ruitenwissers voor brillen zouden misschien de ideale oplossing kunnen zijn, maar voorlopig is daar nog geen antwoord op gevonden om deze irriterende situatie te voorkomen.

#2 De oven en de haarkapper

Eventjes een gerecht uit de oven halen vormt vaak voor problemen als brildrager. Acute blindheid ontstaat wanneer de warmte ontsnapt uit de oven en je brilglazen beslagen geraken. Je ziet totaal niets meer en dat zorgt voor heel wat gevloek en getier. Diezelfde situatie ontstaat vaak ook wanneer je de vaatwasser wil ledigen. De grootste komische situatie doet zich heel vaak voor bij de kapper. De eerste vraag die de haarkapper stelt is hoe hij of zij je haar moet knippen nadat je eerst de bril hebt weggelegd. Met de hoop van zegen hoop je dat alles vlotjes verloopt want je ziet tijdens de knipbeurt niets wat er allemaal wordt gedaan.

#3 Het afzakken van de bril bij tropische temperaturen

Bukken tijdens de zomermaanden is niet zo een briljant idee. Je bril zakt door het zweten voortdurend af wanneer het (tropisch) warm is tijdens de zomermaanden. Je bent verplicht de bril voortdurend op je neus te duwen. Het kan leiden tot grappige en uiterst vervelende situaties.