Top

3 tips voor het kopen van een scootmobiel

Sport en gezondheid > Zorg  > 3 tips voor het kopen van een scootmobiel
tips scootmobiel kopen

3 tips voor het kopen van een scootmobiel

Een scootmobiel kopen kan lastiger zijn dan dat het in eerste instantie lijkt. Er zijn tegenwoordig vele verschillende modellen die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Bij het kopen van een scootmobiel komt een hoop kijken, zoals de actieradius, aantal wielen, snelheid, opvouwbaarheid en noem zo maar op. Zie jij door de bomen het bos niet meer? En wil je graag hulp bij een scootmobiel kopen? Wij geven je hieronder 3 handige tips!

Tip 1. Bepaal de actieradius

Bij het kiezen van een scootmobiel is het belangrijk om te letten op de actieradius. Voor veel mensen is dit het belangrijkste punt. De actieradius geeft aan wat de maximale afstand is dat je met de scootmobiel kunt rijden als deze volledig is opgeladen. Ben je van plan om met je nieuwe scootmobiel relatief grote afstanden af te leggen? Dan is een hoge actieradius voor jou enorm belangrijk. Gebruik je de scootmobiel enkel binnen de zorginstelling? Of voor korte afstanden? Dan is de actieradius een stuk minder belangrijk. Let erop dat opvouwbare scootmobielen vaak een lagere actieradius hebben.

Tip 2. Aantal wielen

Als je op zoek gaat naar een scootmobiel dan zal je merken dat je de keuze hebt uit scootmobielen met drie, vier of vijf wielen. Veel mensen denken: hoe meer wielen, des te stabieler de scootmobiel is. Scootmobielen hebben tegenwoordig allemaal een goede wegligging en zijn erg stabiel. Het verschil van het aantal willen zit hem vooral in de draaicirkel. Een scootmobiel met drie wielen heeft een kleinere draaicirkel als een model met vier of vijf wielen. Vind je het belangrijk dat je wendbaar bent als je rijdt in je scootmobiel omdat je veel rijdt in kleine ruimtes? Dan kan je het beste kiezen voor een model met drie wielen.

Tip 3. Maximale snelheid

De maximale snelheid van een scootmobiel is ook erg belangrijk. Als je van plan bent om langere afstanden af te leggen dan is het fijn als je een beetje vaart kunt maken, zodat het overbruggen van een lange afstand wat sneller gaat. Let daarom goed op de maximale snelheid van een scootmobiel.

Nog vragen over de aanschaf van een scootmobiel? Of hulp nodig bij het kiezen voor een model? De klantenservice van Scootmobiel-Comfortabel.nl staat altijd voor je klaar en adviseert graag.