Top

4 Redenen om je ogen te laten laseren

Sport en gezondheid > Blog  > 4 Redenen om je ogen te laten laseren

4 Redenen om je ogen te laten laseren

Is je zicht de laatste tijd minder scherp, en kan je van veraf of juist dichtbij minder goed zien? Dan is het wellicht tijd om een ooglaserbehandeling te overwegen. Het voorkomt zowel op de korte als lange termijn veel onnodige schade. Zo hebben mensen met een verminderd zicht bijvoorbeeld vaker last van hoofdpijn wanneer ze een tijdlang naar het beeldscherm staren, of ontbreekt de scherpte tijdens het autorijden. Genoeg redenen om je ogen te laten laseren.

Geen bril of contactlenzen 

Veel mensen zien op tegen het dragen van een bril, of men draagt al meerdere jaren een bril en wil hier juist vanaf. Ook contactlenzen worden in de loop der jaren een doorn in het ogen, zeker omdat je ze vrijwel dagelijks in- en uit moet doen. Geen zorgen, want door je ogen te laseren ben je hier voorgoed van verlost. Je kunt na een laserbehandeling weer sporten zonder bril, en hebt minder tijd nodig om je ’s avonds voor te bereiden op het slapen, of ’s ochtends op te staan en naar je werk of school te gaan. Desondanks geniet je van het best mogelijke zicht op ieder moment.

Een levenslange garantie voor goed zicht 

Op een optimale wijze alles kunnen zien, dat is voor veel mensen van groot belang. Zicht wordt echter met de jaren minder, ook wanneer je nog helemaal geen bril hoeft te dragen. Voor zowel de bestaande als aanstaande brildragers is het prettig om te weten dat laseren een garantie geeft van een leven lang goed zicht. Je hebt in de toekomst geen periodieke meting meer nodig, en ziet altijd op de gewenste scherpte; veraf en dichtbij. 

Een behandeling ondergaan is minder erg dan je denkt 

Je ogen laten laseren, het kan een vreemd idee zijn. Diverse lagen van het hoornvlies van je ogen/ogen worden namelijk met een minuscule laser gecorrigeerd. Dit wordt op een dermate hoogwaardige wijze gedaan, dat na de behandeling ‘licht’ weer op de juiste wijze op je netvlies valt, waardoor je zicht volledig is hersteld. Een dergelijke behandeling lijkt misschien vervelend, maar het tegendeel is waar. Je merkt tijdens de behandeling vrijwel niks, en dat is te danken aan nieuwe technieken.

Ook herstel van laseren ogen verloopt snel

Ook na de behandeling van je ogen, ofwel het laseren, ervaar je vrijwel geen overlast. Je ogen zijn vaak binnen twee dagen alweer gerevalideerd, hetgeen betekent dat je alweer kunt gaan autorijden of sporten. Je bespaart tijd in de ochtend en avond, omdat je geen contactlenzen meer hoeft te dragen. Daarnaast ervaar je een positief effect tijdens het sporten, zwemmen of fietsen. Tot slot heb je na het laseren van je ogen geen last meer van droge ogen. Oog laseren? Let wel: niet iedereen komt in aanmerking voor een dergelijke behandeling, dus informeer tijdig bij een specialist