Top

4x manieren om gezond te blijven

Sport en gezondheid > Gezondheid  > 4x manieren om gezond te blijven

4x manieren om gezond te blijven

Ben jij op zoek naar een manier om gezond te blijven die écht werkt? Het is niet alleen belangrijk om op het gebied van voeding gezond te blijven. Ook als het gaat om de geestelijke gezondheid is het van belang om te investeren. Want wanneer je lichamelijk gezond bent werpt dit geestelijk zijn vruchten af, maar ook zeker andersom. Daar weten ze bij https://www.innerlijkekracht.nl/ alles van! Wil je gerichte tips voor een gezond leven? Hier lees jij vier manieren om gezond te blijven.

1: Investeren in groei

Het is altijd belangrijk om te blijven investeren in jouw gezondheid. Ook als het gaat om je geestelijke gezondheid doe je er goed aan om stappen te zetten. Je bewust worden van jouw leven, wensen en dromen zorgt ervoor dat je kunt gaan groeien. Onder andere met access consciousness ben jij in staat om het leven te creëren waar je van hebt gedroomd. Je krijgt een nieuwe, verfrissende kijk op het leven en daarnaast krijg je de tools om veranderingen teweeg te brengen. De mentale gezondheid is enorm belangrijk en de juiste instelling en mindset zorgt ervoor dat je de beste keuzes gaat maken.

2: Goed voor je lichaam zorgen

Waar geestelijke gezondheid ervoor zorgt dat je beter in je vel zit, is lichamelijke gezondheid minstens zo belangrijk. Goed voor je lichaam zorgen betekent onder andere goede voeding tot je nemen. Door goed te letten op wat je eet en drinkt, zul je merken dat je je beter voelt. Goed voor je lichaam zorgen betekent ook dat je niet teveel van je lichaam vraagt en af en toe rustmomenten in te plannen. Op deze manier houd je de balans en ga je hier ook de vruchten van plukken.

3: Rust, Reinheid en Regelmaat

‘Balance is key’ is niet voor niets een geliefde uitspraak, die ook nog eens heel erg waar is. Je kunt dit ook vertalen naar het bekende gezegde ‘Rust, Reinheid en Regelmaat’. Zou lichaam en geest hebben enorm veel baat bij rust. Daarom is het slim om voor voldoende slaap te kiezen. Daarnaast speelt reinheid een grote rol: let goed op wat je eet en drinkt om goed in je vel te zitten. Regelmaat is voor veel mensen ook belangrijk. Door een patroon te hebben ben je beter in staat om aandacht te hebben voor je gezondheid. Probeer uit te zoeken hoe jij rust, reinheid en regelmaat in jouw leven kunt integreren.

4: Kies voor voldoende beweging

Tot slot is natuurlijk voldoende beweging ook onmisbaar. Door te sporten kun je even je gedachten op 0 zetten en je helemaal focussen op je doel. Of je nu alleen sport of in teamverband: sporten heeft enorm veel positieve effecten op het lichaam, en ook op de geest. Ontdek welke sport jij leuk vindt!