Top

5 tips van de tandarts om je tanden gezond te houden 

Sport en gezondheid > Gezondheid  > 5 tips van de tandarts om je tanden gezond te houden 

5 tips van de tandarts om je tanden gezond te houden 

Het onderhouden van een goede mondhygiëne is belangrijk voor je algehele gezondheid. Je mond zit vol bacteriën, waarvan een deel goed voor je is en een deel niet. De sleutel tot een gezonde mond is om de slechte bacteriën onder controle te houden. Hier zijn vijf tips van de beste tandarts in Zoetermeer om je daarbij te helpen.

1. Poets minstens twee keer per dag met fluoridetandpasta 

Fluoride helpt je tanden te beschermen tegen gaatjes. Zorg ervoor dat je alle oppervlakken van je tanden poetst, inclusief de voor- en achterkant en de kauwvlakken. Gebruik zachte ronddraaiende bewegingen en vergeet niet je tong te poetsen!

2. Flos elke dag

Flossen helpt om tandplak en afval tussen je tanden te verwijderen waar je tandenborstel niet bij kan. Gebruik een hoeveelheid flosdraad ter grootte van een erwt en steek het voorzichtig tussen je tanden, met heen-en-weergaande bewegingen. Vergeet niet achter je achterste kiezen te flossen!

3. Spoel met een antibacterieel mondwater 

Mondwater kan helpen om tandplak en bacteriën in je mond te verminderen. Zorg ervoor dat je een mondwater gebruikt dat fluoride bevat voor een extra boost tegen gaatjes! Spoel het mondwater 30 seconden rond in je mond voordat je het uitspuugt.

4. Ga regelmatig naar de tandarts

Zelfs als je regelmatig poetst en flost, is het nog steeds belangrijk om elke zes maanden naar de tandarts te gaan voor een professionele reiniging en controle. Tijdens je afspraak zal de tandarts je tanden schoonmaken en controleren op tekenen van tandbederf of tandvleesproblemen. Hij kan ook röntgenfoto’s maken om te kijken of er problemen zijn die niet met het blote oog te zien zijn.

5. Eet gezond 

Wat je eet is net zo goed van invloed op je mondgezondheid als hoe vaak je poetst en flost! Een dieet met veel suiker kan leiden tot gaatjes, terwijl een dieet met weinig vitaminen en mineralen kan leiden tot tandvleesproblemen. Eet veel fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten – en beperk suikerhoudende snacks en dranken – om je glimlach gezond en stralend te houden! 

Na deze eenvoudige tips van de tandarts kun je helpen om goede mondhygiënische gewoonten te handhaven die een leven lang meegaan!

Meer tips vind je op: TP von brucken fock.