Top

Alles over slaaphoudingen

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Alles over slaaphoudingen

Alles over slaaphoudingen

Een goede slaaphouding is heel erg belangrijk voor je gezondheid. Wanneer je in een verkeerde houding slaapt kan dit heel veel negatieve effecten hebben op je lichaam. Daarom lees je hieronder meer over slaaphoudingen.

Welke soorten slaaphoudingen zijn er?

Er zijn veel verschillende slaaphoudingen die je kunt aannemen. Maar globaal gezien zijn de slaaphoudingen op je rug, op je buik, op je zij en in een foetushouding. Slapen op je rug is een van de beste slaaphoudingen voor je lichaam want op deze manier wordt je rug goed ondersteunt en voorkom je rug- en nekklachten. Op je rug is een natuurlijke houding die de rugwervels het minste belast wel is het belangrijk dat als je op je rug slaapt dat je met je hoofd op een kussen slaapt. Slapen op je buik is juist geen goede slaaphouding. Hierbij moet je heel de tijd bewegen om te kunnen blijven liggen en goed te kunnen ademen. Als je op je buik slaapt dan lig je in een onnatuurlijke houding dus dit kun je beter niet doen als je rugklachten wilt voorkomen. Op je zij slapen is op zich best goed. Slapen op je zij is goed voor je rug en hierdoor verlicht je klachten in je rug en in je nek. Toch is op je zij slapen niet zo goed voor je gezicht. Als je op je zij slaapt met je gezicht op je kussen versnel je rimpelvorming. Tenslotte is er nog de foetushouding. Slapen in de foetushouding is ook niet zo goed voor je lichaam maar wel beter dan slapen op je buik. Bij de foetushouding staat er veel spanning op je rug en ook ademen kan lastig worden.

Wat zegt een slaaphouding over je

De slaaphouding die je aanneemt zegt vaak iets over jou. Dit is ook zo als je een relatie hebt, dan zegt jullie slaaphouding samen ook iets. Slapen in een foetushouding betekent bijvoorbeeld dat je onzeker en gevoelig bent terwijl slapen op je rug juist betekent dat je veel zelfvertrouwen hebt en niet bang bent om je mannetje te staan. Dit komt omdat op je rug slapen ook een erg open houding is. Slapen op je zij betekent dat je een sociaal mens bent en goed met allerlei soorten personen om kunt gaan. Als je zwanger bent kun je het beste op je zij gaan liggen. DIt is de beste houding omdat er hierdoor geen druk ontstaat op de organen. Het is het beste als je op je linkerzij slaapt want hierdoor vergroot je de toevoer van bloed en voedingsstoffen naar de baby toe. Wat ook vaak als prettig ervaren wordt is als je op je zij met met een kussen tussen je benen.