Top

Alles wat u moet weten over gynaecologie Amsterdam

Sport en gezondheid > Blog  > Alles wat u moet weten over gynaecologie Amsterdam

Alles wat u moet weten over gynaecologie Amsterdam

Als vrouw zult u er rekening mee moeten houden dat u regelmatig even een bezoek zult moeten brengen aan een gynaecoloog. Zowel wanneer u klachten ervaart als wanneer u met bepaalde vragen zit is het altijd mogelijk om een afspraak te maken bij gynaecologie Amsterdam. Wilt u graag weten wat u nu precies van een onderzoek bij een gynaecoloog kunt verwachten en of deze pijnlijk is of niet? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres!

Hoe verloopt een onderzoek bij de dienst gynaecologie Amsterdam? 

Heeft u een consult aangevraagd bij de dienst gynaecologie Amsterdam? In dat geval zult u zich uiteraard afvragen hoe zo’n onderzoek nu precies verloopt. Wij hebben dit voor u even uitgezocht en hebben dit middels onderstaand overzicht voor u op een rijtje gezet: 

  1. In eerste instantie zal de gynaecoloog u vragen om uw onderlichaam te ontkleden. De bovenkleding mag aangehouden worden. De slip en broek dienen te worden verwijderd, maar een wijde rok mag doorgaans aangehouden worden. 
  2. U neemt plaats op een speciale, gynaecologische tafel en plaats beide benen (been per been) in de voorziene steunen. Vervolgens zal de arts de uitwendige geslachtsorganen controleren. 
  3. Nadat de uitwendige geslachtsorganen zijn gecontroleerd wordt er een zogenaamde speculum (beter bekend als de eendenbek) bevochtigd. Deze wordt vervolgens in de vagina naar binnen geschoven waarna ze lichtjes wordt gespreid. Dit met als doel om niet alleen de baarmoederhals, maar ook de vaginawanden en de vaginale afscheiding te kunnen bekijken. 
  4. In bepaalde gevallen is het mogelijk dat de behandelende arts met behulp van een staafje een staaltje neemt. Deze staal wordt dan vervolgens naar het labo gestuurd waar ze wordt onderworpen aan een microscopisch onderzoek.
  5. Finaal is het mogelijk dat de arts met één of twee vingers de inwendige geslachtsorganen controleert. Het gaat hierbij niet alleen om de baarmoederhals, maar ook om de baarmoeder en de eierstokken. Tijdens het uitvoeren van dit onderzoek legt de gynaecoloog doorgaans één hand op de buik.

Doet een gynaecologisch onderzoek pijn? 

Voordat vrouwen een afspraak durven te maken bij de dienst gynaecologie Amsterdam stellen ze zich bovendien ook veelal de vraag of het laten uitvoeren van een gynaecologisch onderzoek pijnlijk is of niet. Het is best mogelijk dat een gynaecologisch onderzoek wat ongemakkelijk aanvoelt, maar pijn mag ze in principe niet doen. Het wordt altijd aangeraden om tijdens het onderzoek de bekkenbodemspieren zo goed mogelijk te ontspannen. Op deze manier zult u namelijk heel wat minder last ervaren. Blijf tijdens het onderzoek ook goed doorademen. In het merendeel van de gevallen zal de gynaecoloog van uw keuze u ook wel precies aangeven wat u tijdens het onderzoek nu exact kunt verwachten.

Moet u klachten hebben voor een bezoek aan de gynaecoloog?

U kunt er in principe altijd voor kiezen om een consultatie aan te vragen bij gynaecologie Amsterdam. Dit betekent dat u absoluut niet noodzakelijkerwijs reeds met klachten te maken moet hebben, integendeel. U kunt bijvoorbeeld ook terecht bij gynaecologie Amsterdam voor vragen die betrekking hebben tot: 

  • Het moment waarop u voor het eerst uw maandstonden moet krijgen; 
  • Eventuele afwijkingen met betrekking tot uw menstruatie; 
  • Vragen over anticonceptie.

Heeft u dus met andere woorden vragen waar een gynaecoloog u een antwoord op kan geven? In dat geval is het altijd de moeite waard om een consult bij gynaecologie Amsterdam aan te vragen. Zo zult u mogelijks meteen een antwoord krijgen op al uw vragen! Neem contact op met de gynaecologen van mcwetering.nl op de Nieuwe Weteringstraat in Amsterdam en maak direct een afspraak.