Top

Catering voor je bedrijf?

Sport en gezondheid > Voeding  > Catering voor je bedrijf?

Catering voor je bedrijf?

Als bedrijf kan het nooit kwaad om voor wat lekker eten en drinken te zorgen. Het is voor je medewerkers altijd prettig om wat te kunnen eten of drinken. Dit geldt natuurlijk ook voor je (potentiële) klanten. Het is mogelijk om de catering voor je bedrijf in eigen beheer te houden of uit te besteden. Dit is vaak afhankelijk van de grote van het bedrijf.

Bemande of onbemande kantine

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf wordt er vaak een keuze gemaakt tussen een bemande en een onbemande kantine. Vooral de wat kleinere bedrijven zullen een onbemande kantine hebben, waarin ze zelf hun eigen eten kunnen klaarmaken. Voor de grotere bedrijven wordt het echter al wat interessanter om een bemande kantine te hebben. Dit zal vooral richting de klanten een positief effect hebben.

Catering zelf doen of uitbesteden?

Het is ook mogelijk om de catering te laten uitbesteden. Dan hoef je ook niet per se extra personeel in te huren en hoef je alleen het cateringbedrijf te betalen wanneer je ze nodig hebt. Dit is ook ideaal voor het organiseren van een borrel of ander evenement op locatie. Dan hoef je zelf als organisatie niets regelen en kan alles worden uitbesteed. Afhankelijk van de doelgroep kan dan het juiste eten worden gekozen.

Welke cateraar moet ik kiezen?

Er zijn verschillende bedrijven die catering kunnen verzorgen. Sommige bedrijven doen ook meer dan alleen catering. Wellicht heb je al een bedrijf die voor je werkt en daarnaast ook nog eens de catering kan verzorgen. Dan sla je direct twee vliegen in één klap en kun je samenwerken met een bedrijf dat je al goed kent. Op het moment dat je niet zo een bedrijf kan vinden is het verstandig om een cateraar te zoeken met een aantal goede referenties. Het uitbesteden van de catering kan hierbij ook gaan om het bijvullen van de koffieautomaat of een frisdrankautomaat. Er is dus wel een groot verschil in het uitbesteden van de catering. Het is dus belangrijk dat je exact weet wat voor catering je nodig hebt en op de cateraar die je op het oog hebt daar ook voor geschikt is.