Top

De 5 populairste hondenrassen in Nederland

Sport en gezondheid > Dieren  > De 5 populairste hondenrassen in Nederland

De 5 populairste hondenrassen in Nederland

Er leven zo’n 1,7 miljoen hondenrassen in Nederland. Dat zijn er behoorlijk veel en je kunt je voorstellen dat er dan ook behoorlijk wat rassen rondlopen in ons land. In dit artikel vertelt Dierenkliniek ‘t Leijdal je welke rassen het populairst zijn. 

Labrador Retriever

De labrador is de nummer één populairste hond van Nederland. Niet zo gek ook, want de hond is misschien wel dé perfecte familiehond. De labrador is er in bruin, zwart en blond en heeft een geweldig karakter.

Duitse Herder

De Duitse herder staat op nummer twee. Het is een geweldige, prachtige middelmaat hond met relatief lange haren. De hond is gehoorzaam, intelligent en extreem loyaal, wat het ook een perfecte waakhond maakt.

Golden Retriever

De golden retriever is familie van de labrador en een enorm lieve hond. Hij is hartstikke gehoorzaam, intelligent en heeft echt een ‘will to please’. Ze zijn erg actief, maar dan moet je ze wel bezighouden, anders worden ze sloom en dat is slecht voor hun gezondheid.

Berner Sennen

De berner sennenhond is ook al zo’n enorm schattige langharige hond. Deze hond is een rustige, logge familiehond die behoort tot de dogachtigen. Het is geen hond waar je dagelijks uren mee moet gaan wandelen, waardoor het een fijne hond is voor mensen die iets minder goed ter been zijn. 

Staffordshire Bull terrier

De staffordshire heeft niet altijd een goede naam gehad, maar met de juiste opvoeding en achtergrond is ook dit een hartstikke lieve hond. Dat de hond erg vriendelijk kan zijn, zie je al aan de enorme ‘smile’ die de hond op. Ze zijn enorm actief en vrolijk, maar ook sterk.