Top

De 7 grootste voordelen van borstvoeding

Sport en gezondheid > Voeding  > De 7 grootste voordelen van borstvoeding
voordelen borstvoeding

De 7 grootste voordelen van borstvoeding

De kans is groot dat je al wist dat borstvoeding goed voor je baby is. Ondanks dat de flesvoeding van tegenwoordig van hoge kwaliteit is adviseren wij toch altijd zo lang mogelijk borstvoeding te geven. Borstvoeding kent namelijk veel voordelen. De 7 grootste voordelen hebben we hieronder op een rijtje gezet!

Voordeel 1. Gezond voor je baby

Borstvoeding geven is goed voor de gezondheid van je baby. Zo beschermt het tegen maag-, darm- en luchtweginfecties. Ook verkleind het de kans op een middenoorontsteking. Voor zowel korte als lange termijn biedt borstvoeding vele gezondheidsvoordelen voor je baby.

Voordeel 2. Goed voor je eigen gezondheid

Het geven van borstvoeding verlaagt het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2, reumatoïde artritis en een hoge bloeddruk. Borstvoeding kan je dus het beste zo lang mogelijk geven.

Voordeel 3. Altijd mogelijk

Waar je ook bent of wanneer je baby ook honger heeft: door borstvoeding te geven heb je altijd de juiste hoeveelheid voeding bij je.

Voordeel 4. Juiste voedingsstoffen

Moedermelk is een levende substantie. Dit betekent dat het zich aanpast aan de behoefte en leeftijd van je baby. Zo bevat moedermelk altijd precies de juiste voedingsstoffen.

Voordeel 5. Goed voor de hechting

Het huid-op-huidcontact bij borstvoeding wordt door moeders niet alleen heel fijn ervaren, maar is ook nog eens goed voor de hechting. Wist je trouwens dat je lichaam oxytocine aanmaakt bij borstvoeding? Dit is een knuffelhormoon.

Voordeel 6. Afkolven is ideaal

Ben je even niet bij je baby in de buurt? Dat is geen probleem. Je kan moedermelk namelijk gemakkelijk afkolven en bewaren. Het is handig om hiervoor een kolfmachine te gebruiken. Kolven is tevens ook erg handig voor ‘s nachts. Zo kan je partner ook een keer voeden, zodat jij een rustig nachtje kunt doorslapen.

Voordeel 7. Menstruatie blijft langer weg

Een van de voordelen van zwanger zijn is dat je geen last meer hebt van menstruatie. Door borstvoeding te geven blijft je menstruatie langer weg. Dat zal je vast niet missen.