Top

De beste oefeningen met dumbells

Sport en gezondheid > Sport  > De beste oefeningen met dumbells

De beste oefeningen met dumbells

Ben je ook graag aan het sporten? Dan zouden deze oefeningen met dumbells je wel eens kunnen helpen. Het is namelijk fijn om thuis te kunnen trainen, je kunt het dan namelijk doen waar en wanneer je maar wenst. Je kunt met de gewichten aan de slag en het voordeel is ook dat ze weinig ruimte in beslag nemen. Als je oefeningen gaat doen met dumbells dan zijn deze effectief en ook goed voor je trainingsschema. Afwisseling is namelijk van belang als je gaat sporten.

Oefening met dumbells uitgelegd

Een oefening met dumbells die je zou kunnen doen is dumbell bench press. Dit is een oefening die je gaat doen voor je borst. Ook je schouders en triceps train je. Hoe ga je aan het werk? Om te beginnen strek je je armen boven je uit op hoogte van je borst. Dan doe je je handen iets uit elkaar en breng je vervolgens de dumbells richting jouw borst. Let op dat je je ellebogen niet verder brengt dan je lichaam. Doe dan de dumbells rustig omhoog.

Uitleg Dumbell Biceps Curl

Nog een andere oefening heet Dumbell Biceps Curl. Je traint hierbij alleen je biceps. Je begint deze oefening eerst met het strekken van je armen, deze doe je helemaal omlaag. Daarbij houd je je ellebogen stil en in de zij. Breng dan je onderarm iets omhoog. Breng ze dan naar je borst. Houd het even vol en dan doe je de dumbells weer rustig naar beneden.

Aandachtspunten dumbells oefeningen

Er zijn erg veel oefeningen online te vinden die je kunt doen met dumbells. Maar waar het vooral om gaat is dat je goed oplet op hoe je het aanpakt. Loop nooit te hard van stapel, zorg dat je eerst goed kijkt hoe een oefening werkt en dan pas moet je hem zelf uitvoeren. Forceer nooit, heb je pijn of voelt het niet goed, stop dan en bekijk het dan nogmaals stapsgewijs en vraag anders hulp van een professional.