Top

Dé bowling tips om jouw vrienden te verbazen

Sport en gezondheid > Sport  > Dé bowling tips om jouw vrienden te verbazen

Dé bowling tips om jouw vrienden te verbazen

Een avondje bowlen met je vrienden is natuurlijk gezellig, maar hoe leuk is het dan als jij jouw vrienden kan verbazen met jouw talent in bowlen. Het gaat om het plezier dat je maakt, maar winnen is ook altijd leuk. Met onze bowling tips word jij een echte pro in bowlen. Ben jij nog op zoek naar een leuke bowlingbaan? Dan ben je bij Lot66 aan het juiste adres. Bowlen in Breda bij Lot66 is leuk en je kan er ook nog eens gezellig zitten, om na het bowlen nog samen na te genieten met een drankje.

Welke bal moet je pakken?

Het is van te voren moeilijk om te weten welke bal bij jou past. Het is dan verstandig om even wat ballen op te tillen en te voelen hoe zwaar ze zijn. Gooi eerst met een bal die iets lichter is. Merk je dan dat je nog een zwaardere bal kan gebruiken, probeer dat dan. Het beste is om tijdens het bowlen de hele tijd dezelfde bal te gebruiken. Qua gewicht zit je goed met een bal die tien procent van jouw lichaamsgewicht is. Let op: de cijfers die op de ballen staan, zijn in pond weergegeven. Als je het uitrekent, heb je zo een goed beeld van welke bowlingbal perfect bij jou past. Zo blijf jij jouw vrienden verbazen en voordat je het weet sta jij op nummer één. Dan is er nog iets waar je rekening mee moet houden, namelijk de gaten. De gooi gaten die in de bal zitten moeten niet te los, maar zeker ook niet te strak om jouw vingers zitten. Houd daar dus ook rekening mee. Zo behoud je de controle over de bal en maakt de bal geen gekke draai. 

Let goed op de baanmarkering

Op een bowlingbaan staan altijd markeringen. Het is handig om gebruik te maken van die markeringen. Probeer de richting van je aanloop en worp af te stemmen op deze markering. Begin je aanloop in de hoek van de baan en ga vervolgens naar de bovengenoemde pijltjes. Focus je ook niet te veel op hoe hard je de bal wilt gooien. Zo is je bal op dé perfecte koers en gooi jij wellicht een strike.

Maak er een vloeiende beweging van

Je gooit de bal natuurlijk met een zwaai. Gooi de bal dan in een vloeiende beweging door. Laat je arm na je zwaai mee uitzwaaien en stop je gooibeweging niet. Zo gooi je jouw bal vloeiend over de baan. Het is ook belangrijk dat je tijdens jouw zwaai niet te veel afstand creëert tussen je arm en je bovenlichaam. Hou je zwaaiarm zo kort bij je lichaam. Het belangrijkste is natuurlijk dat je plezier maakt tijdens jouw uitje. Winnen is een bijzaak!