Top

De grootste voordelen van zacht water in huis

Sport en gezondheid > Blog  > De grootste voordelen van zacht water in huis

De grootste voordelen van zacht water in huis

Water wordt ‘zacht’ genoemd op het moment dat het kalkvrij is. Hoewel kalk niet ongezond is, zijn er toch heel wat voordelen die je hebt als je zacht water gebruikt in plaats van hard water. Het is bijvoorbeeld beter voor je eigen comfort in huis en ook is het beter voor het milieu. Wat zacht water voor jou kan betekenen, lees je hieronder in dit artikel. Lees snel verder als je het wilt weten. 

Schoonmaken gaat makkelijker

Op het moment dat er minder kalk in het water zit, heb je minder last van de witte kalkaanslag op kranen, glazen en douchekoppen. Schoonmaken gaat dus heel wat makkelijker én sneller, hierdoor bespaar je tijd en schoonmaakmiddel wat je dus ook minder nodig hebt bij het schoonmaken. Het is dus zeker een slimme keuze om een waterontharder te installeren.

Beter voor je haar en huid

Voor jouw huid en haar is zacht water ook een stuk beter dan hard water. De kalk die in hard water zit, blijft achter op het moment dat water verdampt en zo vormt er een residu op je haren en op je huid. Dit is niet goed voor je huid en kan voor irritatie zorgen. Ook zorgt het ervoor dat je huid snel uitdroogt. Met zacht water voelt je huid en je haar meteen een stuk gladder en minder droog aan. Als extra voordeel heb je ook nog eens minder shampoo en douchegel nodig!

Het wassen van je kleding 

Zacht water heeft hetzelfde effect op kleding en andere stoffen als wat het op jouw haar en huid hebt. Hard water kan voor uitdroging en beschadiging zorgen en zacht water zorgt hier niet voor. De achtergebleven kalkdeeltjes zorgen voor een ruwer, minder glas gevoel die op de stof achterblijft. Bovendien kan kalk de vezels van jouw wasgoed stuk schuren, waardoor het sneller kapot gaat. Bij zacht water is dit niet zo. Dit zorgt ervoor dat de levensduur van jouw wasgoed aanzienlijk wordt verlengd. Ook heb je weer minder wasmiddel nodig, dus het scheelt ook in de portemonnee. 

Uiteindelijk is het ook beter voor het milieu

Omdat je minder energie gebruikt en ook minder shampoo, douchegel en wasmiddel nodig hebt, is zacht water beter voor het milieu. Een waterontharder van Groenmetwater.nl is daarom ook zeker een goede aanwinst als je iets goeds voor het milieu wilt doen.