Top

De lekkerste maaltijden in de winter

Sport en gezondheid > Inspiratie  > De lekkerste maaltijden in de winter

De lekkerste maaltijden in de winter

Het lekkerste is thuiskomen van een lange, koude dag en heerlijk eten. Daarna lekker op de bank nog even een serie kijken en langzaam in slaap vallen. Nou komt de vraag misschien opborrelen wat je dan moet eten? Daar willen we je graag wat tips voor geven! 

Peenstamp 

Dit ideale winter gerecht wat ook wel peejestamp wordt genoemd is heerlijk voor in de winter. Het mooie is dat je dit gerecht ook bijvoorbeeld met pompoen kunt maken in plaats van peen. Daarbij kun je ook verschillende dingen toevoegen zoals spekjes, gebakken uitjes en nog wat extra mosterd. Echt een enorm lekker gerecht! 

Sushi

Dit klinkt misschien raar maar ook in de winter is sushi enorm lekker. Bij Yutakana kun je allerlei soorten sushi bestellen die jij lekker vind. Zo kun je bijvoorbeeld voor een handroll gaan of een keer iets anders nieuws proberen. Ook kun je als leuke bezigheid zelf je eigen sushi maken! Zo moeilijk en duur is dat helemaal niet. 

Zuurkool

Zuurkool. Een hollandse klassieker en enorm lekker voor in de winter! Zuurkool kun je in verschillende manieren maken bijvoorbeeld met banaan en met pittig gehakt. Er zijn zoveel variaties dat er zelfs vegetarische variaties zijn sinds kort. Lekker met een rookworst erbij en makkelijk klaar te maken. 

Erwtensoep

Erwtensoep is iets waarvan je moet houden maar het is echt super lekker als je het lust. Meestal zijn deze zelfgemaakt het lekkerst. Waarschijnlijk weet je zelf niet hoe dit moet maar opa’s en oma’s meestal wel. Die maken hem ook het lekkerst. Natuurlijk kun je ook van unox zelf een voorgemaakt pak kopen en die gewoon gebruiken. Zijn ook super lekker en super handig natuurlijk maar erwtensoep is het allerlekkerst als je deze zelf maakt. Of als opa en oma die hebben gemaakt natuurlijk. 

Boerenkool

Ook een Hollandse klassieker en zeker erg smakelijk in de winter! Dit gezonde beetje kan je ook erg aanpassen naar je eigen smaak. Zo kun je verschillende soorten kaas toevoegen en een beetje saus om het zo lekker mogelijk te maken. Daarbij kun je er ook bijvoorbeeld risotto varianten op maken en erg creatief mee zijn!