Top

De verschillen tussen de gezonde stofjes kurkuma en curcumine

Sport en gezondheid > Voeding  > De verschillen tussen de gezonde stofjes kurkuma en curcumine

De verschillen tussen de gezonde stofjes kurkuma en curcumine

Kurkuma en curcumine zijn twee sterke stofjes die als voedingssupplement kunnen worden ingenomen voor een helende werking. Curcumine en kurkuma kopen doe je meestal in poedervorm, olievorm of in capsules. In dit artikel willen we je meer vertellen over kurkuma en curcumine en de verschillen hiertussen, aangezien ze vrij vaak door elkaar worden gehaald. Toch zijn het twee verschillende voedingssupplementen. Zit je er aan te denken om binnenkort een van deze producten of beiden te kopen, dan is het aan te raden om dit artikel door te lezen om meer te weten te komen over beide producten.

Kurkuma en zijn helende werking

Kurkuma is een kruid die afkomstig is uit India. De kruid is afkomstig van de wortels van de Curcumalonga, waardoor kurkuma ook wel kurkuma longa wordt genoemd. De specerij heeft een gele en soms oranje kleur en hierdoor ook wel de bijnaam Indiase geelwortel. Kurkuma werkt helend en genezend en vaak ook zuiverend. Het wordt verkocht in poedervorm, gemalen vorm en vaak ook in capsules, bijvoorbeeld gemixt met peper. Kurkuma kan in maaltijden, zoals curry, worden verwerkt of gevoegd worden bij warme melk. In capsulevorm kan kurkuma ook los worden genomen als supplement op de voeding.

Curcumine is een aftakking van kurkuma

Curcumine is een aftakking van kurkuma. Het is namelijk geëxtraheerd van de kurkuma longa plant. Curcumine bevat daarom ook de helende en zuiverende krachten van kurkuma. Het wordt meestal verkocht in gemalen vorm, in capsules of in olievorm. Het toevoegen van deze vormen aan bijvoorbeeld je eten of los innemen kan ook weer helend en zuiverend werken. Ook curcumine is weer een voedingssupplement en dus bedoeld om naast je normale maaltijden in te nemen voor een boost voor je lichaam. Ook werkt het goed als je bijvoorbeeld ziek of verkouden bent of last van je keel hebt.