Top

De werking van mondkapjes uitgelegd

Sport en gezondheid > Gezondheid  > De werking van mondkapjes uitgelegd

De werking van mondkapjes uitgelegd

Er gaan al een langere tijd discussies rond over mondkapjes. De een staat er volledig achter nu het coronavirus heerst, de ander ziet het als schijnveiligheid en zal hem daarom ook niet op doen. Daarbij worden verschillende argumenten aangedragen. Ondanks dat het niet helemaal zeker is of het volledig werkt, zijn er wel steeds meer specialisten die ze aanbieden via winkels en websites. Een van de verkooppunten waar je kunt gaan kijken is Safe Save. Maar hoe zit het nou precies met de werking van een mondkapje en wat is er allemaal bewezen? Lees snel verder. 

Mondkapjes uitwassen voor veiligheid 

Het dragen van mondkapjes staat dus ter discussie. Voor velen is het ook een onhandig hulpmiddel om te dragen. Je moet hem continu weer opnieuw opzetten en met de wegwerkvarianten moet je eraan denken dat je er meerdere in jouw tas hebt zitten. Je kunt ze immers niet continu blijven gebruiken. De stoffen varianten zijn in dat opzicht een eenvoudigere oplossing. Maar ook hier moet consequent mee omgegaan worden om een goed resultaat te hebben. Hierdoor worden de discussies alleen nog maar sterker. Er zijn namelijk veel mensen die het kapje eerst voor langere tijd gebruiken en dan pas wassen. 

De niet-medische mondkapjes voor consumenten 

Daarbij zijn er ook meerdere vraagtekens bij de werking van deze stoffen mondkapjes. Deze worden namelijk alleen gebruikt door consumenten. Voor de zorg zijn medische kapjes verplicht, die bewezen hebben dat ze beschermend zijn. De niet-medische modellen bieden geen algehele bescherming. Wel kan het de eerste lading tegenhouden. Wanneer je hoest, zal het niet op de mensen om je heen terecht komen. Voor de eerste bescherming is een mondkapje dus wel degelijk een goede oplossing. Daarna blijft het dus wel zaak om het mondkapje goed uit te wassen en hem klaar te maken voor een volgend gebruik. 

Een filter voor nog meer bescherming 

Beter is het nog om kapjes aan te schaffen waar je een filter in moet plaatsen. Deze filter zorgt er namelijk voor dat de luchtkwaliteit verbeterd wordt. Hiervoor moet er wel plaats zijn in het mondkapje. Je moet daarom goed gaan kijken naar het model dat jij aanschaft. Ondanks dat het geen medische mondkapjes zijn, heb je wel een extra beschermingsmiddel tot je beschikking. Je kunt hiermee het risico op besmetting tot een minimum beperken. Ondanks dat deze modellen iets duurder zijn, is het wel een goede bescherming. 

Breng je eigen persoonlijkheid tot uiting  

Mondkapjes kunnen dus wel degelijk een zekere mate van bescherming bieden. Ondanks dat het niet-medische varianten zijn en dus niet voor de volle 100 procent beschermen, is het wel van groot belang. Door jouw mondkapje in het bezit te hebben en eventueel ook meerdere op voorraad te hebben, kun je ervoor zorgen dat je een steentje bijdraagt aan de bestrijding van het coronavirus. Je maakt er tevens een statement mee en kunt hem geheel naar jouw eigen persoonlijkheid aanpassen. Zoek daarom een kleur die bij jou past of ga voor een mooie print.