Top

Dit zijn dé manieren om noten binnen te krijgen

Sport en gezondheid > Voeding  > Dit zijn dé manieren om noten binnen te krijgen

Dit zijn dé manieren om noten binnen te krijgen

Noten staan bekend als een gezond etenswaren. Noten zijn klein en over het algemeen erg lekker en voedzaam. Voor de mensen onder ons zonder notenallergie zijn er een paar manieren om noten binnen te krijgen. In dit artikel bespreek ik de verschillende manieren, van snack tijdens de film tot een extra energiebron voor het sporten. 

Films in een notendop

Noten eten kan je op verschillende momenten doen, één daarvan is tijdens een film. Het kijken van films met vrienden is een hele leuke gebeurtenis en een prima reden om bij elkaar te komen. Dit is een tijd om je liefde voor films te delen met de mensen waarmee je graag bent. Het kan gaan om thrillers, romantiek, actie of adventure maar ook om de welbekende acteurs en actrices die erin spelen. Een filmavond zelf organiseren is extra leuk om te doen. Dit kan je thuis doen of je kunt er samen op uit gaan naar het lokale filmhuis. De bioscoop is een uitstervende bezigheid omdat series en streamingdiensten steeds populairder worden. Daarom is het gezellig om op jullie filmavond juist naar de bios te gaan. Thuis kun je voor je gasten, of gezamenlijk, het avondeten prepareren als pre film ritueel. Maak van het gerecht echt iets bijzonders door er de lekkerste noten doorheen te mengen, zoals paranoten. Deze noten zitten vol met mineralen en vitamines en zijn heerlijk door een gerecht heen, maar ook voor los bij de film. Pas wel op dat je er niet te veel van eet want de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ligt rond de 5 of 6 noten. Paranoten zijn wel wat duurder dan normale noten aangezien de paranoot moeilijker te krijgen is. Als andere snack kan je chips overwegen of snoepgoed. 

Sporten in een notendop

Voorafgaand het sporten kan je ook noten eten. Als je bijvoorbeeld krap zit met je planning, kan je vrij snel de benodigde calorieën, en dus energie, krijgen. Een lekkere notenmix kan hiervoor zorgen. Het is verstandig om dit niet al te kort van te voren te doen. Het kost namelijk wat tijd voordat de voedingsvezels echt verteerd zijn. Noten bevatten gezonde vetten zoals omega 3 en meervoudig onverzadigde vetzuren die het bloedsuikerspiegel regelen. Het voorkomt dat je grijpt naar de ongezonde snacks doordat de honger sneller gestild is. Uiteraard kun je ook na het sporten een handje noten eten, ook dit houdt je ver uit de buurt van zijn minder gezonde alternatieven.