Top

Een infrarood paneel installeren doe je zo

Sport en gezondheid > Lifestyle  > Een infrarood paneel installeren doe je zo

Een infrarood paneel installeren doe je zo

Wanneer je een infrarood paneel wilt aanschaffen, dan kan dat een zeer verstandige keuze zijn. Je kunt met een infrarood paneel goedkoper bepaalde ruimtes van je woning verwarmen en daarom zijn ze momenteel ook zo populair. Als je een infrarood paneel aangeschaft hebt, dan moet je deze natuurlijk ook nog installeren. Dit is zeker niet lastig, maar het is wel belangrijk dat je weet hoe dit moet. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit artikel. 

Positie bepalen

Een van de eerste zaken die je moet regelen als je een infrarood paneel installeren wilt, is het bepalen van de positie waar je de infrarood paneel wilt ophangen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de infrarood paneel aan het plafond te hangen, maar de meeste mensen kiezen ervoor om deze aan de muur te hangen aangezien dit effectiever is. Daarnaast is het ook handig om te bepalen waar je deze verwarming wilt ophangen. Dit kan de gang zijn, maar ook de kinderslaapkamer of de zolder. Welke kamer het beste is, is verschillend per woning. 

Het boren van gaten

Voordat je de infrarood paneel gaat ophangen, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de muur het gewicht wel moet kunnen dragen. Afhankelijk van wat voor soort infrarood paneel hebt, kan een infrarood paneel soms wel dertig kilogram wegen. Je kunt je dus wel voorstellen dat de gekozen muur van steen moet zijn, want anders kan deze het gewicht niet dragen. Als je er zeker van bent dat de muur sterk en stevig genoeg is, is het tijd om gaten te boren en pluggen aan te brengen. 

Ophangen en aansluiten

Nu je klaar bent met het boren van gaten en het aanbrengen van pluggen, is het tijd om je infrarood paneel op te hangen. Houd er wel rekening mee dat het nodig is om de infrarood paneel te bevestigen aan het elektriciteitsnetwerk van je woning. Een infrarood paneel heeft namelijk energie nodig om warmte te kunnen produceren. Mocht je geen kennis hebben van elektriciteitsnetwerken, dan is het zeker aan te raden om dit werk uit te besteden aan een elektricien. Het is niet alleen gevaarlijk werk, maar ook kan het kortsluiting veroorzaken waardoor er brand uitbreekt.