Top

Een ooglidcorrectie Rotterdam doet wonderen

Sport en gezondheid > Zorg  > Een ooglidcorrectie Rotterdam doet wonderen
onderooglidcorrectie verwijderen wallen

Een ooglidcorrectie Rotterdam doet wonderen

Een ooglidcorrectie Rotterdam is een kleine ingreep met grote resultaten. Het wordt uitgevoerd op mensen die overhangende oogleden of wallen hebben en die daar lichamelijke of psychologische hinder aan ondervinden. Het is goed mogelijk dat jij elke dag in de spiegel kijkt en iemand ziet die niet weerspiegelt hoe je je zelf voelt. Je ziet er moe en ouder uit en dat is elke dag weer confronterend. Het is ook mogelijk dat overhangende oogleden je zicht belemmeren of hoofdpijn veroorzaken. Dit leed is allemaal niet nodig, want met een ooglidcorrectie Rotterdam wordt dit in een uur verholpen.

Geen ooglidcorrectie Rotterdam zonder intake gesprek

Als jij eraan denkt een ooglidcorrectie uit te laten voeren, dan is het belangrijk dat je een goede kliniek uitkiest. Zorg ervoor dat er geschoolde dokters werken, dat ze gecertificeerd zijn en aandacht besteden aan nazorg. De voorzorg is net zo belangrijk. De dokter zal een uitgebreid intakegesprek met je voeren over waarom je de ooglidcorrectie Rotterdam denkt nodig te hebben, over je gevoelens over je uiterlijk en over wat de beste aanpak is. Zo krijgt de dokter een beeld van wat je wilt bereiken en hoe de ooglidcorrectie moet worden uitgevoerd.

Twee soorten ooglidcorrecties

De meeste klinieken bieden twee soorten ooglidcorrecties aan en mogelijk enkele varianten daarop. Bij een correctie van het bovenooglid wordt overtollig vet en vel weggehaald zodat overhangende oogleden worden gereduceerd. Het wordt gedaan met een klein sneetje in de plooi van je oog, dus daar zie je later niets meer van. Een onder ooglidcorrectie Rotterdam richt zich op wallen. Deze worden via een sneetje aan de buiten- of binnenkant van het ooglid weggewerkt en zijn daarna veel minder zichtbaar. Beide operaties nemen een uurtje in beslag en je kunt ze ook allebei tegelijkertijd laten doen.

Herstel is snel

Omdat er bij een ooglidcorrectie Rotterdam slechts kleine sneetjes worden gemaakt is het herstel snel. Eerst zullen je ogen opgezwollen en rood zijn, maar als je ze regelmatig koelt dan trekt dat vrij snel weg. De hechtingen worden na een week verwijderd en daarna begin je resultaat te zien. Het is beter om tijdens de herstelperiode geen zware werkzaamheden te verrichten en om ook niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Na twee weken zie je er weer normaal uit. Je gaat nog een keer op consultatie bij je arts en daarna ga je als een nieuw persoon door het leven.

Weinig risico’s

Eigenlijk gaat een ooglidcorrectie Rotterdam altijd goed. In een klein aantal gevallen kunnen je ogen ontsteken, kunnen de oogleden ongevoelig worden, kunnen ze onregelmatig helen of kan je bloeduitstortingen ontwikkelen. Daarom is het belangrijk dat je een goede kliniek uitkiest voor je ooglidcorrectie Rotterdam die aandacht besteedt aan nazorg en waar je naderhand goed geholpen wordt als je vragen hebt of als het niet goed heelt. Over het algemeen hoef je je echter geen zorgen te maken en kijk je na je ooglidcorrectie weer met plezier in de spiegel.