Top

Eten laten bezorgen, afhalen of zelf koken?

Sport en gezondheid > Blog  > Eten laten bezorgen, afhalen of zelf koken?
Eten laten bezorgen, afhalen of zelf koken?

Eten laten bezorgen, afhalen of zelf koken?

Je hebt vast wel eens getwijfeld tussen zelf eten koken of lekker makkelijk iets afhalen of laten bezorgen. Omdat je niet de enige bent die hier wel eens over twijfelt, hebben we deze opties in dit artikel met elkaar vergeleken!

De voordelen van eten afhalen & laten bezorgen

Laten we beginnen met de opties eten afhalen en laten bezorgen. Omdat deze opties veel overeenkomsten hebben, hebben we ze samengevoegd. Het grootste voordeel is uiteraard het gemak. Bij beiden opties hoef je niet zelf te koken, maar enkel het eten op te halen of zelfs alleen je voordeur open te doen. Ook hoef je geen pannen vies te maken, en soms zelfs niet eens je borden. Ook smaakt het eten dat je besteld vaak net even wat anders dan wanneer je het zelf klaarmaakt. In eettenten worden toch weer iets andere ingrediënten en bereidingswijzen gebruikt.

De nadelen van eten afhalen & laten bezorgen

Een nadeel van eten bestellen is dat het iets meer geld kost dan wanneer je kookt. Wanneer je eten laat bezorgen betaal je vaak ook nog eens bezorgkosten. Woon je dus dicht in de buurt, dan is het goedkoper om het eten zelf met de fiets op te gaan halen. 

Ook heb je zelf niet de controle over wat er met het eten gebeurt. Je weet niet precies wat de kok in je eten heeft gedaan. Wanneer je zelf kookt heb je hier 100% zelf de controle over. 

De voordelen van zelf eten koken

Bovenstaand hebben we al verschillende voordelen van zelf eten koken genoemd. Zo is het goedkoper, en heb je zelf de controle over wat je bereidt en hoe je dit doet. Daarnaast kan het ook leuk zijn en voldoening geven. Zo kun je experimenteren met verschillende soorten ingrediënten, en kun je je kookvaardigheden steeds meer verbeteren!

De nadelen van zelf eten koken

Het grootste nadeel van zelf koken is uiteraard dat het veel tijd en moeite kost. Niet iedereen heeft hier altijd zin in!

Combineer het!

Beiden opties hebben dus voor- en nadelen. Kun je nog steeds niet kiezen? Ga dan voor een combinatie! Feel Good Kitchen bezorgd namelijk pakketten die alle ingrediënten of zelfs de complete maaltijd al bevatten. Je hoeft het alleen nog maar even zelf op te warmen!