Top

Fat Bike is upcomming

Sport en gezondheid > Lifestyle  > Fat Bike is upcomming
elektrische fiets met dikke banden

Fat Bike is upcomming

Wat zijn fat bikes? Fat bikes zijn fietsen met dikke banden. Daar komt ook de naam fat bikes vandaan. Daarnaast bestaat er ook een elektrische fiets met dikke banden.

De fat bike is ontstaan in het jaar 1980 in Amerika. Hij is ontworpen om op niet effen oppervlaktes te fietsen bijvoorbeeld sneeuw, modder of zand. Hierdoor kan je altijd en overal gemakkelijk fietsen of mountainbike routes afleggen. De Fat bike is de afgelopen jaar een aanvullen of alternatief geworden op de mountainbike. In Nederland zijn er veel MTB-routes. Er zijn speciale paden aan gelegd om op verschillende niveaus te gaan mountainbiken. Tijdens de route wordt er doormiddel van pijlen en kleuren aangegeven welke kant je om moet. In het Utrechtse heuvelgebied of aan de kust bij Zandvoort.

Voordelen fat bike

De fat bike kent een aantal voordelen. Dit zijn de belangrijkste voordelen:

  • Geschrikt voor ieder terrein
  • Comfort
  • Makkelijk voor beginners

Terrein

In de intro vertelde ik het al. De fat bike is geschrikt is voor ieder soort terrein, dit komt door de dikke banden. Door de dikke banden ga je overal moeiteloos doorheen. Geen een oppervlakte is meer te gek. Dit geld hetzelfde voor de weeromstandigheden. Weer of geen weer. De fat bike gaat overal moeiteloos doorheen.

Comfort

Door de brede banden krijg je meer comfort terwijl je fiets. Het voelt als je op de fat bike zit dat je zweeft over het terrein, zo makkelijk gaat alles. Er is minder druk van de grond als je over een obstakel fiets dan gaat dat makkelijk dan bij een normale fiets. De fat bike is voorzien van een vering. Hierdoor maakt het nog makkelijker om over een obstakel te komen.

Makkelijk voor beginners

Geen obstakel is te gek voor de fat bike. Je gaat overal makkelijk overheen zelfs als je een stuurfout maakt corrigeert de banden dat je recht gaat. Zelf op een gladde ondergrond kom e goed vooruit dan op een ander fiets. Dit komt door de stevige noppen heb je meer grip. Vind je dit allemaal nog wat te spannend? Dan is een elektrische step met dikke banden een goede oplossing voor jou. Zo kan je makkelijk alle wegen trotseren.