Top

Ga lichamelijke klachten tegen tijdens sporten met de volgende tips

Sport en gezondheid > Blog  > Ga lichamelijke klachten tegen tijdens sporten met de volgende tips

Ga lichamelijke klachten tegen tijdens sporten met de volgende tips

Tijdens het sporten kun je met verschillende lichamelijke klachten te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan stijve gewrichten na het sporten, een overbelasting van spieren na een te intensieve inspanning, enzovoorts. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om de kans op lichamelijke pijntjes te verkleinen. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om zooltjes in je schoenen te gebruiken? In dit artikel geven we je een aantal handige tips, over de manier waarop deze hulpmiddelen klachten tijdens en na het sporten kunnen verhelpen en voorkomen.

Maak gebruik van zooltjes voor een betere demping

Sporten maakt dat je gewrichten behoorlijk belast zullen worden. Denk bijvoorbeeld aan je enkels, hielen en knieën, die voortdurend klappen moeten opvangen. Standaard zijn sportschoenen van een bepaalde vorm van demping voorzien, die een deel van deze klappen kunnen verwerken. Die dempende werking kan echter versterkt worden, door gebruik te maken van zooltjes. Lees verder op deze website, hoe zooltjes onder meer een hielspoor kunnen voorkomen. Een hielspoor zorgt voor een zeer vervelende pijn, die bij tal van verschillende sporten op kan spelen.

Zorg voor voldoende rust en de juiste voeding

Niet alleen zooltjes maken de kans op lichamelijke klachten kleiner. Ook voldoende rust en een gevarieerde voeding zijn essentieel om de kans op blessures te verkleinen. Zorg er bijvoorbeeld voor, dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. De eiwitten zorgen dat het herstel van spieren sneller verloopt na een intensieve training. Niet voor niets kiezen sporters er doorgaans voor om na het sporten een eiwitshake te drinken. Dit zou je zelf ook kunnen overwegen! Experimenteer welk type shake het beste bij je past.

Ook tijdens je slaap worden de spieren hersteld. Niet voor niets heb je in de ochtend vaak stijve spieren na een zware training! Dit is het geval van de spieren die beschadigd zijn en hersteld moeten worden.

Vergeet niet om eens in de zoveel tijd even helemaal je rust te nemen. Boek bijvoorbeeld een hotel voor een weekendje of huur een camper om je lichaam weer helemaal op te laden.