Top

Gezondere alternatieven van je favoriete fastfood

Sport en gezondheid > Voeding  > Gezondere alternatieven van je favoriete fastfood

Gezondere alternatieven van je favoriete fastfood

Het wordt steeds bekender gezonder eten, mensen worden zich steeds meer bewust van wat erin hun eten zit en gaan opzoek naar een gezonde levensstijl. Desondanks is het toch erg lastig om niet een keer een frietje of een broodje döner na het stappen te eten. Voor die mensen hebben wij in dit artikel een paar gezonde alternatieven voor je favoriete fast food zodat je niet alleen vast zit aan de salades en gegrilde groente.

Een gezonder alternatief van chips

Je kent het wel een avondje op de bank samen met je: huisgenoot, moeder, geliefde etc. en dan kan komt er een bak chips of tafel. Hoe kan je dit op een gezondere manier oplossen? De makkelijkste tip die we je kunnen geven is om in plaats van allemaal verschillende smaken gewoon voor naturel chips te kiezen. Naturel chips bevatten namelijk alleen maar: aardappel, zout en olie. De andere zakken chips voegen een heel arsenaal aan stoffen toe, dus ben je met naturel chips gezonder uit. Tegenwoordig is er ook nog een ander alternatief namelijk: groentechips. Deze groentechips worden gemaakt van bijv., bieten of pastinaak om het nog gezonder te maken

Zoete aardappelfriet

Iedereen wil soms wel eens een lekker frietje eten, maar zelfs voor friet is er een gezonder alternatief. De eerste tip die we je kunnen geven is i.p.v. je friet te frituren de friet in de oven te bakken. Wanneer je in de oven bakt zal je minder vet gebruiken en je proeft bijna geen verschil. Daarbij de volgende tip: zoete aardappelfriet. Zoete aardappelfriet is eigenlijk gewoon een zoete aardappel in repen snijden net zoals een normale appel en dan in de oven pakken met wat paprikapoeder. Je kunt dit ook doen met andere groenten zoals pastinaak of bieten.

Pizza op een andere manier

Steeds meer pizzabodem leveranciers zoals o.a. Monte Pizza Crust leveren kant en klare pizzabodems gemaakt van bloemkool. Je kunt deze gewoon vinden in de supermarkt! Deze pizza’s zijn i.p.v. met bloem en water met bloemkool gemaakt. Het is naast dat het veel gezonder is ook nog is beter voor mensen die allergisch of gevoelig zijn voor gluten. 

Een gezonde hotdog

De uit Amerika overgekomen specialiteit is in Nederland ook super bekend geworden. Je kan ze tegenwoordig bij straatverkopers kopen met bijvoorbeeld uitjes en ketchup + mosterd kopen. Toch zijn er gezondere versies van deze hotdogs. De simpelste tip die we je kunnen geven is bijvoorbeeld zelf het vlees van de worst te maken of voor een magere worst te kiezen. Het brood kan je vervangen door bijvoorbeeld een volkoren broodje en je kunt bijvoorbeeld zuurkool in het broodje doen om het af te maken.