Top

Heb ik een aanvullende verzekering nodig en wat kun je hiermee?

Sport en gezondheid > Inspiratie  > Heb ik een aanvullende verzekering nodig en wat kun je hiermee?
dokter

Heb ik een aanvullende verzekering nodig en wat kun je hiermee?

Iedereen in Nederland is verzekerd en moet ook verzekerd zijn dit is verplicht. Als je verwacht veel kosten te maken is het interessant om een aanvullende verzekering te nemen. Ook als je gebruik wilt maken van een privékliniek of speciale therapieën kun je ook het best gebruik maken van een aanvullende verzekering.  Maar wanneer heb je nou echt een aanvullende verzekering nodig en wat kun je ermee? 

Wanneer heb ik een aanvullende verzekering nodig?

Ben je kerngezond? Dan ben met een basisverzekering voldoende verzekerd. Deze verzekering vergoedt alle zorg die je nodig hebt als nooit echt iets hebt. Bij een aanvullende verzekering heb je recht op meer zorg, maar hier betaal je maandelijks ook voor. Dus verwacht jij meer kosten te maken door bijvoorbeeld operaties of een privékliniek? Dan is een aanvullende verzekering interessant voor jou. Wat veel mensen ook doen is een aanvullende tandartsverzekering nemen. Iedereen gaat elke jaar wel naar de tandarts. En als je dan wat hebt ben je hier mooi voor verzekerd. 

De verzekering verschilt per zorgaanbieder

Een aanvullende verzekering is standaard niet hetzelfde bij elke aanbieder. Omdat dit niet onder de zorgverzekeringswet valt. Zorgverzekeraars kunnen dus zelf bepalen welke diensten ze geven bij deze verzekering. Wanneer je chronisch ziek bent of al een beetje op leeftijd dan vragen zorgaanbieders meer geld.  Houdt hier rekening mee met een zorgverzekering kiezen

Elke jaar overstappen 

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Je bent niet de enige, want elk jaar stappen er ontzettend veel mensen over, maar waarom? De reden is geld, elk jaar hebben zorgaanbieders weer een nieuwe aanbieding voor nieuwe klanten. Als je elk jaar overstapt bespaar je hier dus snel tientallen euro’s mee. 

Tot slot 

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland, maar we hebben verschillende verzekeringen. De basisverzekering en aanvullende verzekering. Veel mensen hebben ook een aanvullende tandartsverzekering.  Elk jaar kun je in de maanden november en december overstappen naar een nieuwe aanbieder. Als je erg tevreden bent over je huidige verzekering kun je natuurlijk ook lekker blijven.