Top

Heb je wel eens last van buikkrampen? Lees hier de oorzaken

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Heb je wel eens last van buikkrampen? Lees hier de oorzaken

Heb je wel eens last van buikkrampen? Lees hier de oorzaken

Heb jij de laatste tijd erg last van pijnlijke buikkrampen? Van immense steken die behoorlijk invloed hebben op je humeur en dagelijkse bezigheden als sporten, werken en zelfs relaxen op de bank? Dan kunnen wij als geen ander voorstellen dat dit zeer vervelend is en dat je graag de oorzaak wil weten zodat je er wat aan kunt doen. Vooral wanneer je regelmatig last hebt van je buik. Gelukkig ben je vandaag bij de juiste blog belandt. De oorzaak van buikkramp kan aan veel liggen. Wij hebben om deze reden de meest voorkomende oorzaken voor je op een rijtje gezet.

Ongezond eten

Veel mensen die last hebben van buikkrampen eten ongezond. Onder ongezond voedsel verstaan we producten waar te veel zout, suiker en verzadigde vetten in zit. Denk aan frisdrank, snoepgoed en snacks. Wanneer je veel buikkrampen hebt is het zeer aannemelijk dat er iets in je voedingspatroon zit waar je lichaam heftig op reageert. Wees dus bewust wat je eet. Een manier hoe je goed erachter kunt komen wat je eet is door het wekelijks bij te houden. Op deze manier heb je een representatief beeld over wat je dieet is. Wellicht kom je er wel achter dat de frikandelbroodjes die je in de pauze eet funest zijn voor je darmen waardoor je buikrampen krijgt.

Griep

Niet alleen ongezond eten is vaak een reden waarom je buikkrampen hebt. De kans is er ook dat je een buikgriepje hebt opgelopen.

Stress

Ervaar je veel drukte op het werk of heb je een belangrijke tentamenweek in het vooruitzicht? Dan kunnen de buikkrampen die je hebt ook komen door stress die je ervaart.

Chronische darmontsteking

In feite is een buikkramp een samentrekking van de spieren die je hebt in het spijverteringsstelsel, omdat ze hard aan het werk zijn om afvalstoffen te verwerken. Het kan ook voorkomen dat je chronische darmproblemen hebt die de oorzaak zijn van de vervelende buikkrampen. Dan is het vaak lastiger om het probleem aan te pakken. Gelukkig kun je als aanvulling op de reguliere geneeskunde ook functionele geneeskunde toepassen om de aard van het probleem op te zoeken en het te verhelpen. Meer informatie nodig en wil je chronische stress aanpakken? Klik dan hier: colitis ulcerosa oorzaak.