Top

Heb jij er al eens aan gedacht om je eigen gezonde eten te verbouwen?

Sport en gezondheid > Voeding  > Heb jij er al eens aan gedacht om je eigen gezonde eten te verbouwen?

Heb jij er al eens aan gedacht om je eigen gezonde eten te verbouwen?

Steeds meer mensen kiezen voor een eigen moestuin! Door een moestuin aan je tuin toe te voegen kun je voortaan je eigen gezonde eten verbouwen, zonder afhankelijk te zijn van een supermarkt. Kies bijvoorbeeld voor een aantal aardappelplanten, kleine slaplantjes, een tomatenplant en een paprikaplant. Het enige wat je nog nodig hebt om de salade compleet te maken is een kip. De kip zorgt immers voor verse eieren, die goed tot hun recht komen in een zomerse salade!

Het onderhouden van een moestuin hoeft niet ingewikkeld te zijn. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Een moestuin beginnen met een tuinkas

Kies een stukje grond uit, waar de zon alle kans heeft om de planten te laten groeien. Op dit stukje grond kun je vervolgens een tuinkas plaatsen, om al vroeg in het jaar te kunnen beginnen met het verbouwen van je eigen groente en fruit. In de kas is het warmer, waardoor de plantjes vaak eerder gepoot kunnen worden. Ook de groei van de planten wordt in een kas vaak gestimuleerd. Klik hier om direct te bekijken, welke soorten tuinkassen er tegenwoordig worden aangeboden. Het kan slim zijn om naast de tuinkas nog een stukje grond over te houden. Deze grond kun je gebruiken voor aardbeiplanten, frambozenstruiken, enzovoorts.

Verschillende groenten verbouwen in je moestuin

Er zijn tal van verschillende soorten groenten en fruit, die je in je eigen moestuin kunt gaan kweken. Denk bijvoorbeeld aan kleine sla- en andijvieplantjes, die je bij een lokale tuinwinkel kunt kopen. Door deze groente als plantjes te kopen, hoef je ze niet zelf te zaaien. De kans dat het verbouwen van de groente succesvol verloopt is op deze manier groter. Ook kun je een leuke tomaten- en komkommerplant aan je kas toevoegen.