Top

Hoe kan osteopathie je helpen in balans te blijven?

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Hoe kan osteopathie je helpen in balans te blijven?

Hoe kan osteopathie je helpen in balans te blijven?

Als je flink ziek bent geweest, bijkomt van een drukke periode op werk, of als je na een blessure weer wilt beginnen met sporten, kan het zijn dat je op zoek gaat naar extra ondersteuning. Met bijvoorbeeld voedingssupplementen, yoga of een bezoekje aan een wellness center. Wat je ook kunt overwegen is een behandeling bij de osteopaat. Osteopathie is een complementaire behandelmethode die je lichaam een zetje geeft bij zijn herstel. Osteopathie kan ook preventief worden ingezet of als je langdurig last hebt van chronische en/of onbegrepen klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, rugpijn of buikklachten.

 

Wat is osteopathie?

Het mooie aan osteopathie, is dat deze behandelmethode de mens in zijn geheel bekijkt. Lichaam en geest hebben immers invloed op elkaar en een probleem in bijvoorbeeld de buik kan op termijn klachten geven op een heel andere plek, zoals de rug. Als het lichaam na een infectie, ongeval of langdurige stress uit balans raakt, kan dat de beweeglijkheid van de verschillende weefsels van het lichaam die met elkaar verbonden zijn, belemmeren. En juist die beweeglijkheid is volgens de leer van de osteopathie essentieel om je fit te voelen.

 

Hoe ziet een behandeling bij de osteopaat eruit?

Een osteopaat onderzoekt met zijn handen waar in het lichaam bewegingsblokkades zitten en haalt die met zachte en steviger grepen weg. Dat is soms wat gevoelig, maar zeker niet pijnlijk, en uiteraard volkomen veilig. De osteopaat behandelt de plek die de klacht veroorzaakt, niet slechts het symptoom. Op die manier komt het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer op gang. Soms is 1 behandeling voldoende. Soms is een traject van meerdere behandelingen nodig.

Na een behandeling kun je je moe voelen. Maar de meeste mensen voelen zich na een behandeling vooral opgelucht en letterlijk lekkerder in hun vel.

 

Osteopathie en andere behandelaars

Veel osteopaten werken samen met artsen, diëtisten, fysiotherapeuten, acupuncturisten en andere behandelaars. Zo ben je als patiënt verzekerd van de beste zorg.

Osteopathie wordt door vrijwel alle verzekeraars volledig of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Een behandeling heeft geen gevolgen voor je eigen risico.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over osteopathie? Kijk dan eens op www.osteopathiederidder.nl. Osteopaat Sebastiaan de Ridder heeft een praktijk in Den Haag en in de buurt van Deventer.