Top

Hoe kun je een Reiki behandeling geven?

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Hoe kun je een Reiki behandeling geven?

Hoe kun je een Reiki behandeling geven?

Reiki: het balanceren van energie door de handen

Reiki is een oude geneeskunst die met de handen wordt uitgevoerd. Het definieert de vitale kracht die in de mens aanwezig is. In feite is de naam afkomstig van de samenvoeging van de woorden Rei (universele energie) en Ki (levensenergie). Het wordt beschouwd als een proces niet alleen van genezing maar ook van innerlijke ontwikkeling en kan door iedereen die dat wenst worden beoefend, zolang hij maar door een Reiki-master is ingewijd. Het opleggen van handen om de chakra’s te deblokkeren en de energiestroom van ons lichaam naar buiten om te buigen om diverse lichamelijke en geestelijke kwalen te genezen, is steeds meer in opkomst. Leer over de voordelen van reiki!

Voordelen van Reiki voor lichaam en geest

Degenen die het beoefenen zijn van mening dat Reiki geïndiceerd is om elke vorm van ongemak en lichamelijke verstoringen te verbeteren, evenals toestanden van emotionele verstoring zoals depressie of gebrek aan vitaliteit. Dit is te danken aan zijn harmoniserende werking op het immuunsysteem en zijn vermogen om organische regeneratieve krachten te stimuleren.

De genezende werking van reiki brengt over het algemeen een volledige harmonisatie van de mens teweeg. Deze praktijk stimuleert en wekt de interne krachten van elke persoon, brengt zijn energiecentra in evenwicht en verbetert de stofwisselingsfuncties van het lichaam.

Hoe reiki wordt beoefend

Een reiki behandeling kan worden gegeven of ontvangen. Hoe dan ook, een belangrijk onderdeel van deze techniek, zo niet het belangrijkste, zijn de chakra’s. Dit zijn de energiecentra van ons lichaam, er zijn zeven hoofdcentra en een aantal secundaire en ze bevinden zich over ons hele lichaam.

Volgens de Hindoe-traditie moeten de chakra’s open zijn om energie door ons lichaam te laten stromen, aangezien elk chakra verbonden is met verschillende vitale en psychologische functies van ons lichaam. De functie van de reiki master is om de chakra’s te deblokkeren en de energie door ons lichaam te laten stromen en op de juiste manier naar buiten te laten komen. Dit zou worden bereikt door de handen op het lichaam van de ontvanger te plaatsen en de energiestroom te kanaliseren en om te leiden.

Wil je leren een Reiki behandeling te geven? Bij ZoMa Opleidingen is het op verschillende locaties in Nederland mogelijk om een Reiki cursus te volgen.