Top

Hoe kunnen oliën jou helpen bij het verzorgen van de huid?

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Hoe kunnen oliën jou helpen bij het verzorgen van de huid?

Hoe kunnen oliën jou helpen bij het verzorgen van de huid?

Onze huidverzorging is ontzettend belangrijk als het gaat om hoe we ons op dagelijkse basis voelen. De kwaliteit van de huid zorgt er dan ook letterlijk én figuurlijk voor hoe we in ons vel zitten. Om de kwaliteit van de huid te verbeteren dient deze verzorgd te worden. Dit kun je doen met verschillende douche gels, crèmes en oliën. De werking van douche gels en crèmes is over het algemeen bekend bij de meeste mensen, maar de werking van de diverse oliën niet. Omdat hier nog minder over bekend is vertellen we je in deze blog meer over hoe jij oliën kunt gebruiken om jouw huid beter te verzorgen!

Hydraterend

Een van de hoofdredenen om oliën te gebruiken op het gebied van huidverzorging is het feit dat oliën langdurig hydraterend zijn. De oliën worden opgenomen in de huid maar verdampen niet direct. Hierdoor zorgen de oliën voor een langdurig hydraterend effect. Een olie die bekend staat om haar hydraterende karakter is de jojoba olie. Wanneer je je huid iedere dag besprenkeld met enkele druppels biologische jojoba olie zul je merken dat je huid gedurende de dag niet droog zal aanvoelen. Het is hierin belangrijk om dit wel echt iedere dag te doen. Zo bereik je het beste resultaat en daarnaast de beste huid gezondheid!

Het combineren van oliën

De verschillende soorten oliën hebben natuurlijk verschillende eigenschappen. Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan het gebruik van de oliën goed na te gaan welke oliën welke eigenschappen hebben en daarnaast welke eigenschappen jij zoekt in de oliën. Wanneer je de eigenschappen op een rijtje hebt kun je bepalen welke verschillende oliën jij nodig hebt om jouw gewenste resultaat te bereiken. Probeer hierin juist de verschillende oliën met elkaar te combineren. Het combineren van de oliën geeft namelijk het allerbeste resultaat! Als je benieuwd bent naar de eigenschappen van de verschillende oliën kun je hier meer over lezen op de website van morenatural. Dit is een echte specialist op het gebied van natuurlijk oliën. Ze kunnen jou dan ook helpen bij het vinden van de perfecte combinatie van oliën om jouw huid zo goed mogelijk te verzorgen!