Top

Hoe maak je een lekkere samengestelde salade?

Sport en gezondheid > Inspiratie  > Hoe maak je een lekkere samengestelde salade?

Hoe maak je een lekkere samengestelde salade?

Salades zijn populaire gerechten en kunnen zowel gegeten worden als voorgerecht, hoofdgerecht en zelfs als bijgerecht. Het is een makkelijk gerecht wat je ook kant-en-klaar veel vind. Maar vaak is een zelfgemaakte natuurlijk het lekkerst omdat je er je eigen draai aan kunt geven. Met het volgen van deze stappen maak je een lekkere, gezonde samengestelde salade.

Voorbereiding

Voordat je kunt beginnen met het maken van de salade, moet je eerst bepalen wat voor soort salade je wilt maken. Elke salade bevat namelijk andere ingrediënten. Je kan er ook voor kiezen om je eigen draai eraan te geven en dus alleen maar ingrediënten te gebruiken die jij lekker vindt. Als je eenmaal gekozen hebt wat je wilt dan kun je beginnen met het wassen van de salade. Er kan nog zand tussen zitten dus was het goed af! Verder moet je de gekozen ingrediënten ook wassen en snijden in kleine stukjes. 

Alles mixen

Als je eenmaal alles hebt voorbereid dan moet je natuurlijk alles gaan mixen. Zodat je een goede smaaksensatie hebt tijdens het eten. Als je alles gaat mixen dan kun je er eventueel nog olie of vinaigrette in doen om de smaak beter en sterker te maken.

Croutons?

Voor een extra bite kun je nog gebruik maken van croutons. Dat zijn krokante stukjes brood. Je zorgt er dan voor dat je het brood in vierkante kleine blokjes snijdt. Vervolgens doe je er olijfolie over en smeer je ze in met knoflook voor een lekkere smaak. Uiteindelijk bak je ze totdat ze goudbruin zijn.

Het serveren

Als alle ingrediënten gemaakt zijn dan is het nog geen tijd om te eten. Een salade moet namelijk netjes geserveerd worden. Als eerste doe je de mix van de salade en diverse groente op het bord. Daarna kun je nog wat groente en croutons erop leggen. Uiteindelijk kies je nog een sausje voor de finishing touch. 

Toch niet goed gelukt? Niet iedereen is geweldig in de keuken en is dus niet capabel om een salade te maken. Dat is geen probleem, want voor een salade als lunch kun je het beste een lunch in Hoofddorp houden bij Woodstone Pizza. Naast lekkere Italiaanse gerechten, kun je er ook de beste salades eten. Het is een unieke plek waar je zeker uit eten moet zijn geweest.