Top

Hoe organiseer je een winterbarbecue?

Sport en gezondheid > Inspiratie  > Hoe organiseer je een winterbarbecue?

Hoe organiseer je een winterbarbecue?

Zodra het in Nederland in het voorjaar weer lekker weer wordt worden de barbecues in grote getalen weer aangestoken, maar wist je dat je tijdens de koudere maanden ook gewoon kunt barbecueën? Het is heel gezellig om buiten in de sneeuw onder het genot van warme drankjes en hapjes rondom een vuurkorf of kachel te staan, je kan natuurlijk bij een winterbarbecue ook gewoon binnen zitten. Wij vertellen wat je allemaal nodig hebt om een gezellige winterbarbecue te organiseren.

Warme drankjes

Of je de winterbarbecue nou buiten of binnen gaat houden, warme drankjes zijn in de winter altijd gewenst. Bij de winter denk je natuurlijk aan een heerlijk glaasje glühwein of een lekker glaasje warme chocolademelk met slagroom, zeker als de winterbarbecue buiten gehouden wordt zijn deze warme drankjes erg gewenst. 

Maak het buiten gezellig

Het gezelligste is het toch als de winterbarbecue buiten gehouden wordt. Je kan het lekker aangenaam voor de gasten maken door gebruik te maken van één of meerdere vuurkorven, kachels of heaters, zo wordt het zelfs bij zeer lage temperaturen aangenaam voor de gasten. Als je bang bent voor typisch Nederlands weer zoals harde wind en regen kan je de winterbarbecue ook onder een afkapping houden wanneer deze er is. Je kan ook met zeilen en/of een partytent gaan werken om de gasten te bescherming tegen het weer en om de warmte beter te behouden. Om verder voor veel sfeer te zorgen is het ook leuk als er overal lampjes hangen en als je her en der fleece dekentjes weg legt, zo creëer je een gezellige sfeer. Vuurkorven, heaters en verlichting kan je op veel plekken kopen, bijvoorbeeld bij Warentuin

Zorg voor lekker vlees en andere versnaperingen

Een winterbarbecue kan natuurlijk ook niet zonder lekker vlees, vis en groenten. Typisch zomerse barbecue gerechten zoals saté, steak en worst passen natuurlijk ook heel goed bij de winter, je kan natuurlijk ook wat meer richting typische winterse gerechten kijken zoals wild. Populaire wildgerechten zoals eendenborst en hert zal je niet zo snel zien op een zomerse barbecue, het past daarentegen wel heel goed bij de winter en het is nog eens heel lekker ook. Je kan verder ook denken aan het opwarmen van heerlijke winterse soepen zoals pompoensoep, mosterdsoep en snert als voorgerecht. Om het af te maken kun je bijvoorbeeld ook denken aan geroosterde wortels met honing en gekarameliseerde appels.