Top

Hoe pak je de slechte adem van je hond aan?

Sport en gezondheid > Dieren  > Hoe pak je de slechte adem van je hond aan?

Hoe pak je de slechte adem van je hond aan?

Een hond ruikt meestal niet zo fris uit zijn mond, maar wanneer hij echt last krijgt van een slechte adem is het belangrijk dat je deze zo snel mogelijk aanpakt. Dit is namelijk niet fijn voor het beestje en het kan ook leiden tot nare ziektes. Daarom is het belangrijk dat dit goed bij wordt gehouden en dat je ervoor zorgt dat zijn bek zo schoon mogelijk is. Er zijn verschillende producten die je hierbij kunnen helpen. Lees snel verder om te kijken welke producten er zijn en welke het beste is voor jou en je hond.

Een vloeistof om een slechte adem van je hond aan te pakken

California Pets drinkwater additief is een vloeistof die je toe moet voegen aan het drinkwater van je hond om het om te toveren tot een mondwater. Dit verzorgt en reinigt de bekholte en het gebit van je hond grondig. Zo gaat het tandsteen en tandplak tegen. Hierdoor kan er ook geen tandbederf komen en zal je hond geen last hebben van een vervelende tandvleesontsteking. 

De ingrediënten van California Pets drinkwater additief

Er zitten geen schadelijke ingrediënten in het drinkwater additief van California Pets. Het bevat onder andere water en actieve zuurstof om ervoor te zorgen dat de schadelijke bacteriën niet kunnen overleven. Daarnaast bevat het ook tetranatrium EDTA en zuiveringszout dat ervoor zorgt dat de zuurgraad van het water gebalanceerd blijft. Er zitten helemaal geen smaakjes of geurtjes in het product waardoor je hond niet eens in de gaten zal hebben dat hij iets anders drinkt dan alleen water.

Een tooth stick om de slechte adem tegen te gaan

Het is ook mogelijk om een tandenborstel te gebruiken om de slechte adem van je hond te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden. Met deze innovatieve tandenborstel kun je heel eenvoudig en effectief voedselresten verwijderen uit de bek van je hond. Daarnaast kun je ook tandplak, tandsteen en verkleuringen verwijderen. Het fijne aan dit product is dat je snel resultaat ziet en dat het helemaal veilig is voor het tandglazuur.

Waaruit bestaat de AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden

De AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden is een stick waarmee je het gebit van je huisdier kunt poetsen. Hij heeft een spons-kop die bestaat uit heel veel verschillende nanodeeltjes. Zodra deze nat worden, veranderen zij in buisjes met een extreem absorberende kracht waarmee je verontreinigingen en vlekken kunt verwijderen.

De Chewsi Dental Chew Toy om de slechte adem van je hond aan te pakken

Een andere optie om het gebit van je hond schoon te houden, is door hem gewoon een speeltje te geven dat het werk voor je doet. Met de Chewsi Dental Chew Toy hoef je zelf niks te doen, maar wordt het gebit van je hond gereinigd terwijl hij met het speeltje speelt. Door de ribbelige structuur en de noppen op het speeltje worden voedselresten en tandplak op een veilige manier verwijderd.

Waaruit bestaat de Chewsi Dental Chew Toy

De Chewsi Dental Chew Toy is gemaakt van natuurlijk rubber dat erg sterk van kwaliteit is, dus je hond zal het niet zomaar kapot kunnen kauwen. Het heeft een enorme aantrekkingskracht op honden, dus je zal je hond niet hoeven te dwingen om ermee te spelen, maar hij zal dit uit zichzelf al willen doen.

Help je hond met de Dr. Brite Natural Tandspray

Vind je het lastig om de bek van je hond gezond te houden? Dat is geen probleem met de Dr. Brite Natural Tandspray. Deze spray moet je meerdere keren per dag op de tandvleeslijn van je hond spuiten, maar je hond zal deze smaak lekker vinden waardoor dit heel gemakkelijk gaat. Het verzorgt de bek en maakt het tandvlees sterk.

Waaruit bestaat de Dr. Brite Natural Tandspray

Dit is een biologische tandspray met alleen maar natuurlijke producten. Zo bevat het de lijmachtige stof propolis die door bijen wordt gemaakt. Dit heeft een bacterie- en schimmeldodende werking. Verder bevat het ook kokosolie, dat ook de bacteriën doodt en daarnaast ook het tandsteen week maakt en houdt de tanden mooi wit. Tot slot zit er ook peterselie zaadolie in zodat je hond een frisse adem krijgt.

Vacht en oren van je hond

Het aanpakken van een slechte adem is natuurlijk belangrijk, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de vacht en de oren van je hond. Ook dit moet goed schoongehouden worden. Met een speciale hondenshampoo kan dat heel gemakkelijk. Dit hoeft niet elke week gedaan te worden, maar af en toe is dat wel verstandig om dode huidcellen en losse haren te verwijderen. ‘Mensenshampoo’ is niet geschikt voor de vacht van de hond. Voor het reinigen van de oren van je hond vind je hier meer informatie: Oor reiniger

Een slechte adem tegengaan door de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen te gebruiken

Ga de strijd aan met de slechte adem van je hond door de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen te gebruiken. Met deze pen kun je heel eenvoudig de tandplak verwijderen, waardoor je hond ook geen last zal krijgen van tandsteen. Het is heel eenvoudig om te gebruiken en het zorgt niet alleen voor een frisse adem, maar ook voor een goede conditie van het tandvlees en een schoon gebit.

Waaruit bestaat de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen

Bij de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen krijg je ook een speciale spray die je erbij moet gebruiken. Deze is helemaal vegan en veilig te gebruiken. De ingrediënten zijn ook geschikt voor katten en zelfs voor mensen. Zo zit er kokosolie, propolis en grapefruit zaadolie in. Deze drie bestanddelen staan bekend om hun bacterie dodende werking. Daarnaast zorgt de kokosolie er ook voor dat de tanden van je hond mooi wit blijven. Verder bevat de spray ook nog peterselie zaadolie. Dit middeltje zorgt ervoor dat de adem van je hond helemaal fris en schoon is. 

De OxyFresh Pet Dental Kit om het gebit van je hond schoon te houden

Je kunt heel eenvoudig het gebit van je hond schoonhouden door gebruik te maken van de OxyFresh Pet Dental Kit. In deze kit zit een tandenspray, een tandpasta en drie vinger tandenborstels. Met de tandpasta kun je de tanden van je hond schoonmaken. Vervolgens spuit je de spray op de tanden en de tandvleeslijn. Deze producten bevatten actief zuurstof dat de schadelijke bacteriën bestrijdt waardoor zijn geen slechte adem meer kunnen creëren. Je hoeft de tanden maar zo’n drie tot vier keer per week te poetsen. De spray kun je dagelijks gebruiken. Zo blijft het gebit van je hond schoon en heeft hij een frisse adem.