Top

Hoe wordt je zelfverzekerder?

Sport en gezondheid > Blog  > Hoe wordt je zelfverzekerder?

Hoe wordt je zelfverzekerder?

Zelfvertrouwen uitstralen is natuurlijk iets bijzonders. Bij veel mensen lijkt het alsof ze met veel zelfvertrouwen rondlopen, maar dit valt vaak mee. Iedereen heeft weleens zijn of haar zwakke momenten. Deze zwakke momenten wijzen jou op jouw zwakheden en onzekerheden. Wil jij nou verandering in deze onzekerheid maken? Dan kan je bij Spotlight Training & Ontwikkeling terecht. Je wordt dan geholpen bij de weg naar geluk en zelfverzekerdheid. 

Wat is onzekerheid?

Jezelf onzeker voelen is niet prettig. Precies deze momenten zorgen ervoor dat jij niet spontaan bent en misschien aan jezelf gaat twijfelen. Je gaat over alles te veel denken en je vraagt je dan ook af of jij de dingen wel goed doet. Onzekerheid kan worden veroorzaakt door lichamelijke, sociale, financiële en emotionele factoren en angsten. Een persoonlijkheid en verleden hebben veel invloed op iemands zelfbeeld. Iedereen is op zijn tijd onzeker, daar is niks geks aan, maar altijd onzeker zijn en twijfelen aan jezelf is niet fijn en onnodig. Deze manier van twijfelen aan jezelf heb je jezelf aangeleerd en het is een gewoonte geworden. Daar kan je iets aan doen. Als jezelf  minder onzekerheid wil voelen, dan kan het helpen door gewoon te doen alsof je zelfverzekerd bent. Je zet je lichaam in een houding alsof je de wereld aan kan, je maakt jezelf groot, haalt even diep adem en daar ga je. Je hersenen reageren op je lichaam en andersom, dus gebruik je lichaam om je beter te gaan voelen.

Hoe kom je zelfverzekerd over?

Voel je jezelf goed en zelfverzekerd, dan straal je al meer energie uit. Om zelfverzekerd te worden, is het goed om zelfverzekerdheid uit te stralen. Doe dingen waar jij je goed bij voelt. Draag daarom ook wat jij leuk vind en denk er niet aan wat anderen ervan vinden. Op je best eruit zien kan jouw zelfvertrouwen een flinke boost geven. Verzorging is dus zeer belangrijk. Het aantrekken van kleding die jij leuk vind kan ook voor een flinke boost zorgen. Je houding is ook van belang. Loop je met je schouders naar binnen, dan straal je al minder zelfvertrouwen uit. Door zelfverzekerd te lopen, voel je jezelf ook zelfverzekerd.

De manier van denken 

Zelfverzekerdheid begint toch met hoe jij je voelt? Dat klopt, maar ook met hoe jij in het leven staat. Geef je om mensen die jaloers zijn of boeit het je niet en ga je door met wat jij leuk vind, omdat dat iets is wat jou gelukkig maakt. Ga vooral niet aan anderen denken. Als je jezelf constant vergelijkt met anderen, raak je snel moe en gedemotiveerd. Er zijn altijd mensen die het ‘beter’ doen. Dit betekent niet dat die mensen gelukkiger zijn dan jij bent. Geluk vind je door dichtbij jezelf te blijven.