Letselschade door een ongeluk?
Ieder opnieuw vallen er helaas meer dan 200.000 gewonden per jaar door een bedrijfsongeval. Dit is een ongeval die plaatsvindt op het werk of tijdens het werk. Dit kan zijn in een magazijn, winkel of wanneer je onderweg bent. De meest voorkomende bedrijfsongevallen zijn vallen en struikelen, geraakt worden door een voorwerp of door contact met voertuigen en machines.
Wie is er aansprakelijk?
Je werkgever is bijna altijd aansprakelijk als we het hebben over een bedrijfsongeval. Ook wanneer je met je eigen auto onderweg bent naar je werk en je krijgt bijvoorbeeld een ongeluk kan je werkgever aansprakelijk gesteld worden. Bedrijfsongevallen gebeuren overal. Dit kan tijdens het laden en lossen, in het verkeer, wanneer je op hoogte werkt en zelfs op een bedrijfsuitje. Wanneer je slachtoffer bent van een bedrijfsongeval is het belangrijk om direct contact op te nemen met een gespecialiseerd letselschade advocaat. Die zorgt ervoor dat alles goed verloopt en zorgt ervoor, indien je er recht op hebt dat je een toepasselijk schadevergoeding krijgt.
Bedrijfsongevallenverzekering
Een werkgever heeft altijd een bedrijfsongevallenverzekering. Mocht er een bedrijfsongeval plaats vinden zal de werkgever meestal ook nooit tegen eventuele opgelopen letselschade ingaan. Het kost de werkgever immers niets. Het is in Nederland wettelijk verplicht om deze verkering te hebben. Zorg ervoor dat je een reëel bedrag als schadevergoeding eist. Wee niet bang dat je werkgever je scheef gaat aankijken want hij hoeft het niet uit eigen zak te betalen. Je kunt dit het beste overlaten aan een letselschade advocaat. Letselschade advocaat Almelo inschakelen? De Letselschadehelpdesk helpt je graag.
Werkgever heeft zorgplicht
In de wet staat beschreven dat een werkgever een zorgplicht heeft. Dit houdt in dat de werkgever er alles aan moet doen om te voorkomen dat er een bedrijfsongeval plaats kan vinden. Een veilige werkomgeving is daarbij belangrijk. Alles regels en verplichtingen omtrent deze zorgplicht kun je terug vinden in de arbeidsomstandighedenwet, ook wel arbowet genoemd. Een paar voorbeelden: machines die worden gebruikt in een fabriek moeten gekeurd zijn door een erkend bedrijf, chauffeurs moeten voldoende rust nemen en in het magazijn moeten er werkschoenen gedragen worden die aan alle veiligheidsnormen voldoen. Voldoet de werkgever niet aan de zorgplicht kan het zijn dat de verzekering niets uitbetaalt en de werkgever uit eigen zak moet betalen.