Top

Liposuctie

Sport en gezondheid > Zorg  > Liposuctie

Liposuctie

Vetweefsel is iets wat veel mensen in de weg zitten. Vetweefsel is natuurlijk ook een onderdeel van het lichaam, maar deze keer hebben we het over het vetweefsel die achterblijft na het afvallen of sporten. Het is natuurlijk jammer dat je dit kan overhouden aan het afvallen, dan denk je namelijk net klaar te zijn en dan komt dit weer om de hoek kijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren om het te veel of het overige weefsel aan het lichaam weg te kunne halen. Een van de effectiefste manieren is liposuctie. Als afvallen jou niet licht of niet werkt is deze behandeling de manier om overgebleven vet weg te halen door het vet uit de plek te zuigen. Het is dit een mooie manier om verhoging weg te halen en zo een mooi lichaam te krijgen. Helaas is er een nadeel aan deze vorm van behandeling. Deze behandeling is helaas niet voor iedereen beschikbaar. 

Het kan niet zomaar

Het ondergaan van een liposuctie kan niet zomaar. Het is niet een erg grote behandeling, maar je moet aan bepaalde eisen voldoen voordat je een liposuctie behandeling mag krijgen. De grootste en de belangrijkste eisen aan deze behandeling zijn de volgende:

Je gewicht moet gemiddeld zijn voor je lengte en je BMI moet lager dan 30 zijn.

Zonder te voldoen aan deze eisen kan je niet beginnen aan deze behandeling. Kosten liposuctie behandeling berekenen? Je kan bijvoorbeeld contact opnemen met Nationaalhuidcentrum.nl.

Hoe gaat een behandeling

Een liposuctie behandeling is over het algemeen niet een grote behandeling. Zo doet deze behandeling geen pijn omdat je tijdens de behandeling plaatselijk verdoofd wordt of onder algehele narcose wordt gebracht. Tijdens de behandeling worden er kleine sneetjes gemaakt op de plaats waar het vet weg moet. Deze sneetjes zijn daarentegen zo klein, dat je na herstel hier niks meer van ziet. Uiteindelijk wordt het vet dan losgemaakt door middel van een soort verdoving. Door deze verdoving laat het vet los, en kan het eenvoudig weggezogen worden. Ook is de kans op mislukking tijdens deze behandeling klein tot niet aanwezig. Dit geldt ook voor de risico’s die je bij de behandeling kan oplopen.