Top

Meditatiekussen aanschaffen? Hier moet je op letten

Sport en gezondheid > Lifestyle  > Meditatiekussen aanschaffen? Hier moet je op letten

Meditatiekussen aanschaffen? Hier moet je op letten

Er zijn volop manieren om beter te kunnen mediteren. Wellicht ervaar je dat je jouw focus minder goed vast kunt houden, dat je last krijgt van gewrichten of dat je een bepaalde zithouding niet volledig onder de knie hebt. Een van de oplossingen is de aanschaf van een meditatiekussen. Met een meditatiekussen creëer je niet alleen een betere zithouding, maar profiteer je van veel meer andere voordelen. Hier lees je de voordelen en ontdek je waar je op moet letten als je een meditatiekussen aanschaft.

Een meditatiekussen: de voordelen op een rij

Of je nu aan nidra yoga doet, mediteren of pilates: het meditatiekussen is een speciaal kussen dat deze bewegingsvormen een stuk makkelijker maakt. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een meditatiekussen?

  • Betere zithouding: een rond kussen, een kussen in de vorm van een halve maan. Het zijn stuk voor stuk mogelijkheden waarmee je jouw zithouding beter en comfortabeler maakt. Zo houd je mediteren langer vol.
  • Minder fysieke klachten: bij bepaalde zithoudingen kun je last krijgen van je bekken, je rug of andere gewrichten. Een meditatiekussen wordt toegepast om fysieke klachten tijdens het mediteren te verminderen.
  • Goede ademhaling: dankzij een meditatiekussen hebben onder andere je longen meer ruimte om diep en rustig te ademen. Dit komt het mediteren ten goede.

Ontdek de belangrijkste aandachtspunten

Bij het aanschaffen van een meditatiekussen zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. De vorm van het kussen is een belangrijk aandachtspunt: deze past bij verschillende zithoudingen. Vind je de kleermakerszit een prettige houding? Dan past hier een halvemaan kussen bij. Voor de Japanse seiza houding koop je bij voorkeur een rond kussen. Verder kun je nog letten op het materiaal en de hoogte van het kussen: deze zaken hebben veel invloed op het comfort dat je ervaart tijdens het mediteren. Het oog wil natuurlijk ook wat: kies daarom een kussen dat perfect bij jouw smaak past.