Top

Onderooglidcorrectie voor het verwijderen van wallen

Sport en gezondheid > Inspiratie  > Onderooglidcorrectie voor het verwijderen van wallen
onderooglidcorrectie verwijderen wallen

Onderooglidcorrectie voor het verwijderen van wallen

Last van wallen onder je ogen? De oorzaak van wallen is vaak een huidoverschot dat gepaard gaat met het uitzakken van onderhuids vetweefsel en vochtophoping. Vaak worden wallen met de jaren verergert door krachtafname van de kringspier rondom het oog. Wallen zorgen een vermoeide blik, terwijl je vaak helemaal niet moe bent. Een onderooglidcorrectie kan wallen verhelpen, waardoor je er weer frisser en jonger uitziet.

Wat kan je verwachten van een onderooglidcorrectie?

Voor de ingreep wordt het huidoverschot, waardoor de wallen zijn ontstaan, nauwkeurig afgetekend. Het verwijderen van de overtollige huid wordt uitgevoerd met diathermie, waardoor je tijdens de ingreep nauwelijks bloed. Onder de ogen maakt de plastisch chirurg een kleine incisie in de wimperrand. Vervolgens wordt er een reepje huid weggehaald. Ook kan er wat onderliggend vet weggehaald worden of naar verhouding verdeeld worden om de wallen te verwijderen. Het kleine wondje wordt met een hechting gesloten. Er wordt erg nauwkeurig gehecht zodat de huid netjes aansluit en de hechting gemakkelijk te verwijderen is. Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 60 minuten.

Na de behandeling

Na de behandeling mag je niet zelf auto rijden. Ook zullen je ogen gezwollen zijn met daarom heen bloeduitstortingen. Over het algemeen nemen de zwellingen en bloeduitstortingen binnen een weg flink af of zijn ze zelfs al helemaal weggetrokken. Wel is het belangrijk om na de behandeling goed te koelen om de zwelling en blauw plekjes te verminderen. Na een week kunnen de hechtingen verwijderd worden. Veel mensen gaan na een onderooglidcorrectie de tweede week weer aan het werk. Het resultaat zal al duidelijk zichtbaar zijn, maar zal met de weken alleen nog maar beter worden.

Wil je meer weten over of een onderooglidcorrectie ook iets voor jou is? Bij Betan Clinics kan je geheel gratis een video consult aanvragen, waarin de plastisch chirurg al je vragen beantwoord.