Top

Ontbijt belangrijkste maaltijd van de dag

Sport en gezondheid > Blog  > Ontbijt belangrijkste maaltijd van de dag

Ontbijt belangrijkste maaltijd van de dag

Ontbijt wordt de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Dit is niet voor niets. Je moet immers goed opstarten als je je dag goed wil beginnen. Je lichaam heeft energie nodig om te kunnen functioneren en voedsel is de brandstof voor je lichaam.

 

Waarom is ontbijt belangrijk?


Ontbijt zorgt ervoor dat je er de rest van de dag tegenaan kan. Met ontbijt bouw je voldoende energie op om op gang te komen. Mensen die niet ontbijten hebben minder energie en grijpen sneller naar ongezonde tussendoortjes. Het is dus fout om te denken dat je afvalt door het ontbijt over te slaan. Je komt juist aan door niet te ontbijten, omdat je dan voor de lunch gaat snacken. Ook de rest van de dag zul je ongezonde trek blijven houden als je niet ontbijt. Wil je afvallen, begin je dag dan altijd met een gezond ontbijtje. Het is niet voor niets dat je bij goed werkende diëten, zoals het Powerslim dieet, juist ontbijt.

 

Voorbeelden goed ontbijt


Ontbijt daarom altijd lekker en gezond. Lekker zodat je elke dag uitkijkt naar je ontbijtje en gezond zodat je je goed en fit voelt de rest van de dag. Maar hoe maak je snel een lekker en gezond ontbijt? Een gezond ontbijt moet ongeveer 350 calorieën bevatten. Ook moet je de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Voorbeelden van een gezond ontbijt zijn yoghurt met muesli en fruit of volkorenbrood met appelstroop. Qua drinken is het verstandig om er bijvoorbeeld magere melk bij te drinken.

Klaarzetten


Heb je in de ochtend erg weinig tijd om een ontbijt voor jezelf te maken? Zet dit dan de avond van tevoren klaar in de koelkast. Zo weet je zeker dat je je ontbijt niet overslaat. Je kunt het dan gelijk opeten of meenemen naar bijvoorbeeld je werk. Ook kun je op je werk ontbijtproducten neerzetten. Zo kun je op je werk je ontbijtje maken en opeten.