Top

Rechte tanden met doorzichtige beugel

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Rechte tanden met doorzichtige beugel

Rechte tanden met doorzichtige beugel

Een gezond leven wordt steeds belangrijker gevonden in de maatschappij. Hier praten we natuurlijk niet over een maat waar je aan moet voldoen, want elk lichaam is goed. Het gaat erom dat je een gezonde leefstijl leeft waarin je een goed gevoel krijgt en bewust bezig bent. Denk aan regelmatig sporten en een goede balans vinden tussen gezond eten en wat minder gezond eten. Naast dat een gezond lichaam fijn is, hebben steeds meer mensen de behoefte aan een recht gebit. Dit kan zijn omdat je wat ouder bent geworden en merkt dat je tanden weer wat schever zijn gaan staan, of omdat één tand niet helemaal naar wens is. Je kunt dit oplossen door middel van een doorzichtige beugel.

Aanschaffen voor meerdere redenen

Vooral onder volwassenen is een doorzichtige beugel een enorme trend, aangezien je op een gemakkelijke en onzichtbare manier je gebit kunt veranderen. Daarnaast hoef je geen grof geld neer te leggen om snoei rechte tanden te krijgen. Al langere tijd kiezen volwassen daarom voor deze optie. De voordelen zijn dan ook erg prettig. Je kunt zo’n doorzichtige beugel kopen als je een scheef gebit hebt, maar ook als je een malocclusie hebt of een kruisbeet. Je wilt waarschijnlijk weten of het materiaal dat gebruikt wordt wel goed is. Dat is het zeker. Het is namelijk goedgekeurd door de EU en kan dus veilig gebruikt worden. Door middel van een speciale stof in het bitje, is de kans op een allergische reactie een stuk kleiner gemaakt.

Gemakkelijk te dragen

Het dragen van een doorzichtige beugel is enorm effectief. Je hebt namelijk binnen no-time een veel beter gebit waar je lange tijd van kunt genieten. Daarnaast is het een flexibel bitje, dus geen vervelend gevoel. Het draagcomfort is natuurlijk wel heel belangrijk, aangezien je het voor een lange tijd per dag moet dragen. Om een goed resultaat te krijgen, zul je het bitje namelijk zo’n 22 uur op een dag moeten dragen. Dit betekent zowel dag als nacht. Eigenlijk verwijder je het bitje alleen uit je mond tijdens het eten en het poetsen van je tanden. Ideaal dus. Ben je klaar met het dragen van de beugel? Dan wordt het toch aangeraden om deze in de nacht te blijven dragen om verplaatsing te voorkomen.

Volwassenen dragen het steeds vaker

Het is natuurlijk geen must om rechte tanden te krijgen. Het is echt een keuze die je voor jezelf moet overwegen. Een doorzichtige beugel wordt tot nu toe vooral door volwassenen gedragen, aangezien kinderen alleen voor beugels gaan. Wellicht dat dit in de toekomst

anders wordt. Als je gaat voor zo’n doorzichtige beugel, dan zul je natuurlijk wel even moeten sparen. Toch is het een veel voordeligere optie dan een volledige verandering van je tanden. Het proces voor rechte tanden met zo’n bitje is rond de 6 maanden. Dit is dus in een relatief korte periode klaar, als je kijkt naar het verschil met het dragen van een beugel. Ook is het onzichtbaar, dus erg prettig.