Top

Redenen om voor een biologisch verzorgingsproduct te kiezen

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Redenen om voor een biologisch verzorgingsproduct te kiezen

Redenen om voor een biologisch verzorgingsproduct te kiezen

Waarom biologisch? Dat is een vraag waar je meerdere antwoorden op kunt geven. Vind jij het milieu, de natuur, dieren en jouw medemens belangrijk? Dan past het kiezen voor biologische producten bij jou. Bij het ontwikkelen van biologische (verzorgings)producten wordt veel rekening gehouden met de omgeving. Steeds meer mensen proberen bewuster te leven en buiten gezond eten horen daar ook andere producten bij die eerlijk zijn ontwikkeld. Wij zetten wat redenen op een rijtje, over waarom het kiezen voor biologische producten een stap in de juiste richting is!

De dieren krijgen meer ruimte

Dieren van biologische veehouders krijgen meer leefruimte. De dieren mogen ook vaker naar buiten en de boeren gebruiken geen onnatuurlijke bestrijdingsmiddelen. De producten die van dieren die bij biologische veehouders staan vandaan komen, zijn ook nog eens gezonder. De melk van koeien die in de wei grazen bevat namelijk meer omega-3 en minder verzadigd vet.

Geen kleur- en geurstoffen

Bedrijven die biologische producten verwerken gebruiken geen kleur- en geurstoffen. Er zijn maar een aantal toevoegingen van natuurlijke oorsprong die toegestaan zijn om toe te voegen aan biologische producten. Aan de biologische shea butter van Butterwise zijn bijvoorbeeld geen kleur- en geurstoffen toegevoegd, hierdoor raakt jouw huid ook minder snel geïrriteerd. Je ziet dus dat er meerdere voordelen zitten aan het weglaten van (onnatuurlijke) kleur- en geurstoffen. 

Geen chemische spuitmiddelen

Bij het telen van groente en fruit worden veel chemische spuitmiddelen ingezet. Wanneer insecten in contact komen met deze chemische spuitmiddelen overleven ze dit meestal niet. Bij biologische producten is er geen gebruik gemaakt van chemische spuitmiddelen wat betekent dat de insecten hier niet dood door gaan.

De biologische boeren en andere werknemers krijgen een eerlijke prijs

Als je een biologisch keurmerk op een verpakking ziet staan, weet je dat dat product voldoet aan de wettelijke eisen, die erg streng zijn. Ook weet je dat de mensen die hebben gewerkt tijdens de ontwikkeling van het product een eerlijk loon hebben ontvangen. Biologische producten zijn meestal wel wat duurder, maar daar krijg je voor terug dat er goed voor de dieren en werknemers is gezorgd en uiteindelijk help je hier ook jezelf mee. Als je slim volgens de seizoenen boodschappen doet en niet al te vaak euroknallers koopt of voor de goedkoopste verzorgingsproducten kiest, draag je bij aan een betere wereld.