Top

Snowboard kopen? Hier moet je op letten!

Sport en gezondheid > Sport  > Snowboard kopen? Hier moet je op letten!
snowboard kopen

Snowboard kopen? Hier moet je op letten!

Ga jij deze winter de piste weer opzoeken en wil je eindelijk je eigen snowboard kopen? Dan zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. In dit artikel zetten we die dingen voor jou op een rijtje, zodat jij het komende wintersportseizoen lekker de piste af kan scheuren.

Hoe lang moet jouw snowboard zijn?

De lengte van een snowboard is belangrijk. Kijk hierbij goed naar de snelheid die jij wil gaan maken. Wil je het liefst wat harder gaan? Dan past een langer snowboard beter bij jou. Wil je liever wat rustiger van de piste af? Dan raden wij juist een kort snowboard aan. Ook je eigen gewicht, lengte en schoenmaat zijn belangrijk voor de lengte van je board. Laat je hierover goed adviseren door een expert.

De meest geschikte snowboard schoenen

Ook bij de aanschaf van snowboard schoenen raden wij aan om eerst even in de winkel te passen en je goed te laten adviseren door een expert. Verschillende merken kunnen namelijk ook verschillen per maat. Ben jij in gewicht wat zwaarder? Dan raden we aan om een stevigere snowboard schoen aan te schaffen. Deze schoenen mogen best een beetje strak zitten, want als ze los zitten kun je erin gaan schuiven.

De beste vorm voor jou

Wat veel mensen vaak vergeten is dat de vorm van een snowboard ontzettend belangrijk is. Als je net begint met snowboarden denk je misschien dat alle snowboards qua vorm op elkaar lijken maar niks is minder waar! Wil jij bijvoorbeeld stabiel de pistes over gaan? Kies dan voor een flat base board. Hou jij ervan om met je snowboard over pipes te gaan? Dan is een camber board juist weer meer geschikt voor jou. Wij raden aan om voor de juiste vorm naar een winkel te gaan om je te laten adviseren.