Top

Stoppen met roken? 5 simpele én succesvolle tips!

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Stoppen met roken? 5 simpele én succesvolle tips!

Stoppen met roken? 5 simpele én succesvolle tips!

Veel mensen hebben ontzettend veel moeite om te stoppen met roken. Terwijl het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is. Het belangrijkste is dat je het zelf écht wil en er alles voor over hebt om te stoppen. Alleen dan kun je succesvol stoppen met roken. Wil je stoppen met roken? Wij geven 5 tips om succesvol te stoppen!

Wist je trouwens dat de nicotine na 2 á 3 dagen uit het lichaam is? Op dat moment is er geen lichamelijke verslaving meer. Op dit moment begint het echte gevecht en dat is natuurlijk de mentale strijd tegen de gewoonte een sigaret opsteken. Blijf jezelf herinneren dat er geen voordelen aan roken zitten en dat je moet stoppen.

Tip 1. Geen excuses

Heb jij weleens gezegd dat je vanaf de volgende dag gaat stoppen met roken? Of als dit pakje op is? Je weet zelf natuurlijk ook dat dit een leugen is, want er zijn altijd excuses te bedenken om stoppen met roken uit te stellen. Juist deze excuses maken het zo ontzettend lastig om te stoppen. Draai er niet omheen, wees streng voor jezelf en stop direct met roken.

Tip 2. Beloning

De grootste beloning van stoppen met roken is natuurlijk een betere gezondheid. Maar de maandelijkse besparing telt natuurlijk ook mee. Rook je een klein pakje per dag? Dan kost dit ruim €180 per maand. Beloon jezelf met dit geld om stoppen met roken te stimuleren.

Tip 3. Gezonde(re) vervanging

Zoals iedereen weet hebben sigaretten een negatief effect op de gezondheid. Daarom is het goed om een gezonde(re) vervanging te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan sporten, gezonde snacks of een elektronische sigaret. Bij laatstgenoemde verdamp je e liquids met minder schadelijke stoffen, waardoor je toch een beetje het gevoel van roken hebt. Al deze vervangers zijn gezonder dan een sigaret.

Tip 4. Geen uitzonderingen

Een roker is en blijft altijd een roker. Het is daarom belangrijk om geen uitzonderingen te maken. Als je gaat minderen of alleen nog op speciale gelegenheden rookt, dan houdt je jezelf voor de gek. Heb je een fout gemaakt door een sigaret te roken? Wees dan niet te streng voor jezelf, maar leer ervan en ga door met stoppen.

Tip 5. Vergeet de sigaret

Een sigaret uitstellen is ontzettend moeilijk, daarom is het van belang om bij een gedachte aan sigaretten voor afleiding te zorgen. Je gaat vanzelf merken dat je de sigaret steeds vaker zal vergeten.