Top

Stress tijdens je zwangerschap? Tips om te relaxen

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Stress tijdens je zwangerschap? Tips om te relaxen

Stress tijdens je zwangerschap? Tips om te relaxen

Sommige vrouwen krijgen te maken met stress tijdens hun zwangerschap. Er moet van alles worden geregeld, er moeten keuzes worden gemaakt en je maakt je zorgen of alles wel goed is met de baby. Ook weet je dat je binnenkort een tijdje niet kunt werken, waardoor je op je werk ook nog eens te veel hooi op je vork neemt. Maar teveel stress is helemaal niet goed, niet voor jou en niet voor de baby. Bovendien is het belangrijk om van je zwangerschap te genieten in plaats van je zorgen te maken. Daarom geven we je in deze blog een aantal handige tips voor een relaxte zwangerschap.

Neem tijd voor jezelf

Ten eerste is het belangrijk om genoeg tijd voor jezelf te nemen. Je hoeft niet altijd druk bezig te zijn. Je bent immers een baby aan het maken in je buik, dus je mag best rustig aan doen. Ga eens lekker op de bank zitten, zet een film op en doe verder helemaal niks anders. En hoe lang is het geleden dat je rustig een boek hebt gelezen? Je zwangerschap kan het perfecte moment zijn om weer eens een boek te lezen. Dit werkt ontspannend en is weer eens wat anders dan een film kijken. Ook het luisteren van klassieke muziek of het nemen van een zwangerschapsmassage kunnen ontspannende bezigheden zijn tijdens je zwangerschap. Houd ook eens een verwendagje voor jezelf. Maak bijvoorbeeld zelf een gezichtsmasker en kom helemaal tot rust!

Pretecho laten maken

Medische echo’s zijn niet altijd even ontspannend. Het ziekenhuis is niet de meest gezellige omgeving en bovendien hoop je natuurlijk dat alles goed is met je baby. Omdat het wel heel bijzonder is om je baby op een echo te zien, kun je ervoor kiezen om een pretecho te laten maken. Zo kun je in een ontspannen en warme sfeer eens rustig naar je baby kijken. Bij Pretecho&zo kun je een 2D, 3D of 4D pretecho laten maken in een warme en gezellige omgeving.

Vraag hulp

Veel vrouwen voelen zich heel bezwaard om om hulp te vragen aan anderen. Maar dit is helemaal niet erg! Vraag gewoon eens aan je partner om zelf de was te doen of aan je collega om je werk even te checken. Iedereen zal dit begrijpen en het helpt jou om meer tijd over te houden voor ontspannende bezigheden.

Doe oefeningen

Lukt het je maar niet om echt te ontspannen? Dan kun je ook eens proberen om bijvoorbeeld wat ademhalingsoefeningen te doen. Ook visualisatieoefeningen kunnen je helpen om te ontspannen. Beeld je bijvoorbeeld in dat je je op een hele rustige plek bevindt, zoals op een strand.