Top

Tijdsefficiënt aan je gezondheid werken doe je zo

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Tijdsefficiënt aan je gezondheid werken doe je zo

Tijdsefficiënt aan je gezondheid werken doe je zo

Ondanks dat iedereen het erover eens is dat onze gezondheid altijd op nummer 1 staat, waar het dan om gaat, horen we toch vaak mensen zeggen dat ze geen of weinig tijd hebben om iets te doen. Denk aan de tijd vrijmaken om naar de sportschool te gaan, om een gezondere maaltijd klaar te maken of even de rust nemen om te mediteren en stress te verminderen. Er zijn verschillende manieren om zo efficiënt mogelijk met je tijd om te gaan en toch het maximale aan de prestatie voor je gezondheid te doen.

Eerder gaan slapen en eerder wakker worden

Ga iets eerder slapen en wordt een uurtje eerder wakker dan normaal. Dit lijkt puur een verschuiving van de tijd waarop je slaapt en niet efficiënt te werken. Maar het tegenovergestelde is waar. Wanneer het je namelijk lukt om (alsnog met een goede nachtrust) eerder wakker te worden dan heb je in de ochtend tijd om direct iets belangrijks af te ronden. Nog voordat je naar je werk toe gaat. 

Stel je voor dat je in de ochtend al naar de sportschool kunt, een meditatie sessie kunt doen of misschien een uurtje de tijd kunt steken in iets dat je graag wilt leren. Voor de meeste mensen is het namelijk zo dat er laat in de avond vaak sowieso niet heel veel nuttigs meer wordt gedaan, behalve die serie op Netflix die we dan nog kijken. Maak er een gewoonte van dat je die tijd ietsjes inkort en ‘s ochtend de dag goed begint door direct iets af te ronden wat je sowieso graag wilde doen. 

Tijd steken in gezonde voeding en slapen levert juist meer tijd op

Wanneer je lichaam zich fit voelt doordat je goed slaapt of doordat je puur en alleen gezonde voeding consumeert dan zul je merken je ook veel meer gedaan krijgt in een korte tijd. Je bent meer gefocust, energieker en gemotiveerder om zaken af te ronden. Dit allemaal samen zorgt er dan voor dat je zaken sneller af hebt, beter doet en plotseling meer tijd over hebt voor andere dingen. 

Je kennis vergroten

Het is ontzettend nuttig om je kennis te vergroten als het gaat om je gezondheid. Ook dit zorgt ervoor dat je veel efficiënter bezig kunt en dat je daardoor juist weer meer tijd zult besparen. Koop een paar boeken die kunnen gaan over voeding, slapen, sporten of andere gezondheidstips. Misschien zit je dagelijks in het openbaar vervoer naar je werk en heb je daar de tijd om te lezen of kun je elke avond voor het slapengaan een hoofdstuk in het boek lezen.

Snel een paar tips over een bepaalde activiteit of een onderwerp vind je online ook genoeg. De website TheHealthIssue.nl bijvoorbeeld wordt continue aangeleverd met verschillende tips over hoe je het maximale uit je gezondheid haalt. Tevens interessant en leuk om te lezen!