Top

Tips bij de aanschaf van een tweedehands fiets

Sport en gezondheid > Inspiratie  > Tips bij de aanschaf van een tweedehands fiets

Tips bij de aanschaf van een tweedehands fiets

Wanneer je een fiets wilt aanschaffen, kun je natuurlijk gaan voor een nieuw model. Wanneer je een kleiner budget hebt, kun je beter gaan voor een tweedehands fiets. Er zijn veel tweedehands fietsen te koop en er zitten er zeker genoeg tussen die sterk en degelijk zijn. In dit artikel geven we je wat tips, zodat jij een kwalitatief goede tweedehands fiets kunt uitkiezen. 

Koop de fiets bij een fietsenwinkel 

Koop nooit een fiets via internet, maar ga altijd even kijken. Het beste kun je een tweedehands fiets aanschaffen bij een fietsenwinkel zoals Carl Veeke Tweewielers: fietsenzaak nabij Sint-Willebrord. Wanneer je een fiets koopt bij een fietsenzaak, weet je zeker dat de fiets goed nagelopen is en vaak krijg je er ook extra service bij. Zo krijg je bij Carl Veeke Tweewielers gratis nazorg, een servicekaart en zij zullen de fiets volledig afmonteren en afstellen naar jouw wensen. Zo is jouw fiets meteen rij-klaar en is de kans op ergernissen en stukken veel kleiner. 

Controleer de remmen

Het is erg belangrijk dat een fiets over goede remmen beschikt. Maak voor je een fiets aanschaft altijd even een proefrit op de fiets en maak hierbij een noodstop. Als de remmen dan makkelijk terugveren en niet aanlopen, werken de remmen nog goed. Wanneer dit niet het geval is, kun je de verkoper vragen om nieuwe remblokjes te plaatsen. 

Controleer de banden en spaakspanning

Om te voorkomen dat je met een slechte fiets naar huis gaat, is het belangrijk om de banden goed te controleren. Controleer hierbij ook meteen de spaakspanning. Goede spaken maken een helder geluid wanneer je deze langs je vingers laat tokkelen. Hoor je een doffe klank? Zoek dan nog even verder naar een fiets waarvan de spaken nog wel goed op spanning staan. 

Laat je adviseren

Zeker wanneer je zelf niet zo thuis bent in de fietswereld is het een goed idee om je te laten adviseren bij een winkel. Geef aan waar je naar op zoek bent en wat je budget is en de kans is groot dat de medewerkers van Carl Veeke Tweewielers je kunnen helpen.