Top

Tips om beter te slapen

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Tips om beter te slapen

Tips om beter te slapen

Wist jij dat we een derde van ons leven slapend doorbrengen? Dat is best veel! Slaap is erg belangrijk en noodzakelijk voor een goede gezondheid. Er wordt vandaag de dag nog altijd veel onderzoek gedaan naar slaap door verschillende wetenschappers, maar het feit dat goed slapen belangrijk is, staat inmiddels al wel vast. In dit artikel delen we daarom wat tips met je, zodat jij ook alles uit je nachtrust kunt halen. 

Investeer in een goed matras

Zeker omdat je zoveel tijd in bed doorbrengt, is het belangrijk dat je lichaam daar goede ondersteuning krijgt. Het is dus erg belangrijk dat je investeert in een goed matras van Una Matras, dat jouw lijf de juiste ondersteuning biedt. Laat je goed adviseren en kijk vooral wat jij fijn vindt wanneer je op zoek gaat naar een nieuw matras. Zo voorkom je dat je wakker wordt door pijn in je schouders, nek of rug. Doe je lijf een plezier en schaf een kwalitatief goed matras aan dat bij jou past! 

Vermijd cafeïne

Deze tip heb je misschien al vaker gehoord, maar dit maakt hem niet minder belangrijk. Cafeïne blijft namelijk tot wel zes uur na inname actief in je lichaam. Probeer dus eens na drie uur ‘s middags geen cafeïne meer binnen te krijgen. Let hierbij niet alleen op de inname van cafeïne door koffie, want ook in cola, energiedrankjes en thee zit vaak cafeïne. Door deze drankjes niet meer voor het slapen gaan te drinken, zul je al snel merken dat je veel beter slaapt. 

Zorg voor een rustige, frisse slaapkamer

Wanneer je jouw slaapkamer regelmatig opruimt en overzichtelijk houdt, verminder je de kans dat je afgeleid wordt. Ook is in een schone kamer de kans op irritatie door huisstofmijt veel kleiner. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in jouw slaapkamer is. Laat bijvoorbeeld overdag het raam open staan en slaap zoveel mogelijk zonder verwarming. Wanneer het te koud is in de slaapkamer, kun je beter kiezen voor een extra deken.

Ritme

Een goed ritme zorgt voor een betere nachtrust. Zorg ervoor dat je altijd op tijd naar bed gaat en altijd rond dezelfde tijd opstaat. Wanneer het donker wordt, maakt je lichaam het stofje melatonine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Door op tijd te slapen en blauw licht van je telefoon of laptop ‘s avonds te vermijden, werk je mee aan je natuurlijke ritme. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat je beter slaapt, maar ook dat je je overdag fitter voelt.