Top

Tips om rugpijn te verminderen

Sport en gezondheid > Gezondheid  > Tips om rugpijn te verminderen

Tips om rugpijn te verminderen

Acute lage rugpijn is een vorm van rugpijn die veel voorkomt en die veel mensen graag zouden willen tegengaan. Vaak wordt deze soort rugpijn snel geassocieerd met een verkeerde houding, stress of teveel sporten. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat het symptomen zijn van een gewrichts- en/of spierziekte die aan het opkomen is. Pijnstillers kunnen de pijn verminderen maar er zijn ook andere dingen die je kunt doen om zo de rugpijn te verlichten. Hieronder vind je een aantal tips

  1. Let op je houding

Iets wat heel erg belangrijk is om je rugpijn te kunnen controleren is om goed op je houding te letten terwijl je loopt of zit, dit kan het namelijk al grotendeels verminderen. Wanneer je zit is het dan ook het beste om te zorgen dat je rug recht is. Wanneer je juist actief bezig bent moet je opletten dat wanneer je iets zwaars moet tillen je knieen altijd een beetje gebogen zijn zodat deze je rug kunnen ondersteunen.

2. Gebruik koude en warme kompressen

Het aanbrengen van deze kompressen is al een middel dat heel erg lang bestaat voor het tegengaan van allerlei klachten. Wat ook vaak blijkt te helpen is een jacuzzi met massage jets. Door een jacuzzi te kopen met de juiste middelen hierin en door de warmte zullen je spieren al snel losser worden en zich ontspannen.

3. Let op je gewicht

Vaak is het zo dat het hebben obesitas of overgewicht gezien worden als twee factoren die erge invloed hebben op rugpijn en gewrichtsproblemen. Dit komt omdat je met een zwaar gewicht ervoor zorgt dat je spieren harder moeten werken omdat ze natuurlijk ook meer gewicht moeten dragen dan dat ze eigenlijk aankunnen. De ophoping van vet en vooral in de taille speelt dit een grote rol kan ervoor zorgen dat er acute rugpijn ontstaat in de onderrug. Daarom is het ook heel erg belangrijk om goed en gezond te eten om zo een gezond gewicht te behouden.

4. Een goede nachtrust

Zorgen dat je genoeg slaapt en dan bedoelen we daarmee tussen de 7 en 9 uur per dag is een goede ontspanning en remedie voor je onderrug. Door een goede nachtrust wordt de spanning in je onderrug, nek en schouders goed verlicht omdat ze gedurende de nacht zo goed kunnen ontspannen en op dat moment vinden ook de optimale zuurstof processen plaats. Deze zuurstof processen zorgen er ook voor dat de pijn verzacht wordt.